27 april 2024

Nog een boxfolding kaart

Ben nog even los gegaan op een boxfolding kaartje voor schoonzus. Het papier van BoBunny is al mega-oud maar ik blijf het zo mooi vinden. Gelukkig is het nog niet op! 

En compleet met "Marjolijnslingertje"!! 

 


Materialen:

Papier van Bo Bunny (Gabriela) uit 2011

Verder heb ik niks meegemaakt...

20 april 2024

Sidekick Saturday Prompt 7,8 en 9

Oeps ik loop achter met plaatsen, en voor de verandering vooruit met het maken :)

Week 7 Birds

De pagina is gemaakt met bronskleurig karton en stempelinkt, distress oxide en een mask bewerkt. Het plaatje met de vogels had ik nog liggen, het is op waxpapier gestempeld. De wegvliegende fotootjes komen uit een heel oud Tim Holtz clearstamp setje.  Achter het plaatje zit verbandgaas dat met diverse kleuren inkt is bewerkt.  De metalen embellies komen van overal en nergens...een plantenpotje, een hanger etc. Lekker met veel roest. 


Week 8 Quote
De prompt van deze week is "quote". Deze vond ik op het www en vond ik hilarisch. Inderdaad: vaak begint het met het plan iets te gaan maken, éééééééven internetten om wat inspiratie op te doen en voor je het weet zit je weer online te shoppen. Yeah. Dat is wat er gebeurt.Week 9 Photography
Lang gezocht naar een foto waar de fotograaf precies met zijn camera op een specifiek punt uitkomt. Deze foto van de zonsondergang heb ik gemaakt bij ons achter, "het schuine puntje" zoals wij dat noemen. De fotograaf gestanst met verschillende papiertjes, maar zilver vond ik toch het leukst. Wel eerst bewerkt met schuurpapier, want het glom iets teveel naar mijn zin! De teksten zijn gemaakt met ECD stempels en het strookje filmstrip is van Tim Holtz, idealogy. 
Verder heb ik niks meegemaakt...

4 april 2024

ECD Boxfolding kaarten

Wat handig dat hier nu een stans voor is! Een pop-up dooskaartje. Natuurlijk kun je het patroon prima zelf snijden, maar dit gaat echt sneller hahah.   

Deze kaart maakte ik voor een 60-jarige, met de hobbies die hij met mijn man deelt. De kleine kabouter en het zakje nescafé zijn terugkerende gadgets in hun repertoire.
 
En vandaag, 4 april, is mijn dochter Jacky jarig! Ook zij krijgt een boxkaartje.
Materialen 
Papier "60"Lexi Design Summer in Moutains Lexi Design – Pagina 2 – Scrapfever

3 april 2024

Vlinderkaarten

Van Darja zag ik deze techniek met de vlinderstans. Teken de buitenomtrek van je stans af op je papier en snij weg wat je niet nodig hebt. Stans dan je afbeelding en dan heb je precies een mooi randje. Briljant idee.  Ik heb er wat kaarten mee gemaakt voor mensen die een hart onder de riem konden gebruiken.

Verder heb ik niks meegemaakt...

1 april 2024

Dashboard for my 2024 Planner

Alhoewel ik nog niet helemaal klaar ben, is het me goed bevallen in 2023 om een maandoverzicht te maken in ongeveer 9 foto's. Het album voor 2024 heb ik alvast voorbereid: een hanger gemaakt voor de buitenkant en een "dashboard" pagina als kick off. 

Aangestoken door de ECD groep op facebook heb ik ook mijn oude voorraadje krimpfolie tevoorschijn gehaald. Old-school techniek met de heattool en een acrylblok toegepast, al was het wel weer even oefenen! 


Ik vond dat Frieda een extra look gebruiken kan en heb haar wat rimpels gegeven met de cracked glass techniek: breng drie keer een laag UTEE of clear embossing aan en leg het papier 15 tot 20 minuten in de vriezer. Dan breek je het met je handen. Ga met distressinkt over de naadjes zodat je ze beter ziet. 

Clear embossing poeder en inkt Embossingpoeder & Accessoires – Scrapfever
Elizabeth Craft Designs Planner Essentials 5 - 1607
Distress inkt black sooth en vintage photo Ranger Distress Inkt Mini – Scrapfever
Elizabeth Craft Designs Reinforcements Pack 1Verder heb ik niks meegemaakt...