30 november 2014

Gone With The Wind layout

Zwijmel, prachtig boek en film! Ook het vervolg trouwens, "Scarlett" is geweldig ook al is het door iemand anders geschreven en andere acteurs.

Deze layout maakte ik naar aanleiding van de challenge op het forum van Creatijd "scrap een titel van een boek"

 Mijn inspiratiebron voor deze layout is Pascale zij maakt zulke gave dingen!
Alleen mijn mixed media is een beetje onder de takken en bloemen verdwenen haha!!

Dochterlief was wezen shoppen, dus dit label kon ik heel goed gebruiken. De tekst gemaakt met stempeltjes uit een scrapkit.

De foto komt van internet en bewerkte ik hier omdat de kleuren te fel waren naar mijn zin. Ik had twee versies en heb Vivien uitgeknipt en met foamblokjes op zichzelf geplakt, voor een mooi dramatisch effect. Het was ten slotte een dramatische dame ook.  

De zwarte blaadjes heb ik eerst ingeknepen en daarna bespoten met glimmermist rood en geel.  Er onder zie je nog net een klein stukje van de mask die ik met modeling paste heb bewerkt en na het drogen met inkt en glimmer glam.
Hier en daar heb ik nog wat kokosdraad toegevoegd.Voor de 100 kan ik niet veel afstrepen, alleen 25 gematte foto.

Verder heb ik niks meegemaakt...

23 november 2014

Lantaarn en Kaartjes

Ik ben lekker bezig geweest met dit project voor de kwartaalchallenge op het Creatijd forum. Het patroontje voor dit lantaarntje is te koop bij Sandra , patroontje nr. #25

Voorkant
 Achterkant:Vandaag ben ik bij een vriendin gezellig gaan croppen en maakte 5 kerstkaarten. Het 6e kerstkaartje wat je in de collage ziet maakte ik al eerder, voor de kwartaalchallenge.

Voor de 100 streep ik af:
21 ingekleurd stempelplaatje
98. dier
85. zwart wit rood
44 ponsrandje (de "sneeuw" op de zwart/wit/rode kerstkaart is gemaakt met een randpons)

Verder heb ik niks meegemaakt...

12 november 2014

Spread Spoorwegmuseum Utrecht

Eenmaal per jaar gaan we met mijn schoonfamilie een dagje uit. Deze keer gingen we naar het Spoorwegmuseum in Utrecht.  Eerlijk gezegd had ik er niet zo veel  verwachtingen van maar het was juist heel erg leuk! Je moet wel goed rondlopen om ook de interactieve dingen te vinden maar dan heb je echt een uitje dat ook voor volwassenen erg leuk is.

Het achtergrondpapier is van Prima (Ledger) en het design papier Schooltime van Marianne Design.
De dymo strookjes maakte ik digitaal http://acme.com/labelmaker/

De spread:

De linker layout:

De rechter layout:
De sketches voor deze spread vond ik op het Creatijd forum net als de challenge (6 foto’s scrappen) en ik kan ook nog een heleboel afstrepen voor “de 100”

Voor de 100 streep ik af:
10 dymo-tape
22 washi tape
39 spread
58 verfspatten
80 3 foto’s op een lo 
84 pijl

Verder heb ik niks meegemaakt...

4 november 2014

altered schoentje

Bij het tuincentra kwam ik laatst een heel kitscherig schoentje tegen en heb ik meegenomen om "een keer" wat mee te doen. Wat een geluk dat één van de opdrachten voor de kwartaalchallenge bij Creatijd te maken heeft met schoenen :)

Het papier is van Graphic 45, Fashionista en een andere lijn. Ik heb alle dames uitgeknipt en met foamblokjes er tussen op elkaar geplakt op een plaatje chipboard dat met muziekpapier is bekleedt.

 Het schoentje zelf was een en al glitter dus dat heb ik wat rustiger gemaakt door een papieren zooltje te maken en de bandje van een strookje te voorzien.

Het plateautje is een omgekeerd bakje  waar houten embellies in hebben gezeten. Een prima podium!
Voor de 100 streep ik af:
63, strass-steentjes, 87 sleutel en slot en 94 meetlint. Nog 24 items te gaan!

Verder heb ik niks meegemaakt...