11 november 2017

Man in the Mirror

De hele tijd zong dit nummer van Michael Jackson (vroeger noemde ik hem Eikel Jackson, ik ben zijn muziek pas veel later gaan waarderen) door mijn hoofd, daarom heb ik dat als titel gekozen.

Ik was de laatste in rij bij de Secret Scrap Lift ronde op het Creatijd forum en heb me keurig aan het voorbeeld van mijn voorgangste Ria gehouden. De sketch heb ik een kwart slag gedraaid én achterstevoren opgeplakt. De meisjes die op de cropdag bij Marijke waren kunnen beamen dat dit best nog hartstikke moeilijk was!


Het is een echte "Old School" layout geworden: oud papier van Basic Grey, mijn voorraad Liquid Applique weer van stal gehaald, leuk he dat puffy effect!!  De tag is met de hand getekend en geknipt, daar is geen mal of stans aan te pas gekomen!! En tot slot wat bloemetjes uit het papier geknipt.
Verder heb ik niks meegemaakt...

5 november 2017

Post Nestal Depression

Wat een mooie personal challenge kreeg ik van Monique via het Creatijd forum!  Dochterlief woont sinds een week op zichzelf en voor paps en mams rest dan het lege nest syndroom. Hier mocht ik een layout van maken, met minstens drie foto's en onderstaande sketch.
Dus terwijl ik zit te wachten op de post-nestale-depressie, loop ik eens een rondje door het huis.
Wat is het opgeruimd!

De wasmand is maar halfvol, er ligt geen berg schoenen in de hal en er is ruimte op de kapstok!

 De vloer voor de kledingkast is leeg en de kopjes en glazen staan niet boven, maar gewoon in de keukenkast of in de vaatwasser.

Kamertje is netjes opgeruimd. Al lijkt het wel een beetje een ziekenhuisbed zo...

...dat zijn beslist de voordelen wanneer je kind het nest verlaat.

En de nadelen....??? Daar ga ik morgen over nadenken.Verder heb ik niks meegemaakt...

Haunted house bookcard

Dit kaartje maakte ik voor Sara, vanwege de Halloweenswap die Sylvia organiseerde op het Creatijd forum.
 De voorkant liet ik lekker simpel want het papier is al mooi van zichzelf!

 In het "boek" plakte ik een haunted house lampje van Xenos. Het verandert steeds van kleur! Uit papier van G45 knipte ik wat pompoenen.


En dit is de achterkant van het boekje


Het was een swap dus zelf kreeg ik ook een kaartje! Prachtig he? Het werd gemaakt door Marjolijn. Mooi al die gave details!!!


Verder heb ik niks meegemaakt...

31 oktober 2017

Easel-ATC "ticket for life"

Het was mijn beurt om de ATC swap te organiseren op het Creatijd forum. Ik houd van kaartjes met een extraatje dus wie wilde mocht er - naast het ticket thema - een easel-kaartje van maken.

De quote van Mae West luidt "You only live once, but if you do it right, once is enough" heb ik met veel gepiel uitgewerkt en op de tickets geprint.
 De basis is beplakt met ticket papier uit een blokje 15x15 papier.

 Deze mooie kaartjes heb ik geruild, van links naar rechts: Kitty, Wiebine en Annerieke.

En van iedereen kreeg ik nog een mooi bedankje! Een setje prachtige plaatjes met embellies, twee mooie bedank ATC's van Kitty en Monique en Annerieke had er een extra twist aan gegeven.
Dank jullie wel!


Verder heb ik niks meegemaakt...

10 oktober 2017

WCMD 2017 - mijn projectjes

Zaterdag 7 oktober was het World Card Making Day. Op het Creatijd forum hadden verschillende mensen leuke uitdagingen geplaatst. Ik heb niet alles af gekregen maar dit zijn mijn uitwerkingen:

Blinde layout Sylvana:

Liftkaart Mazina:

 "Kerstlekkers" (aangeklede choladereep) Kitty:

Kaartsketch Sylvia

Blinde kaart Sylvana en achtergrondje Annerieke:

En mijn eigen bijdrage, een minialbum

Een paar projecten heb ik nog niet gedaan, dat komt wel een keertje.

Verder heb ik niks meegemaakt...

26 september 2017

Happy Birthday kaartje voor Sandra

Yeah het mag in de krant: ik heb een felicitatiekaart gemaakt, het is zelfs gelukt om hem OP TIJD te maken EN op de bus te doen!!!

Het is het SOL kaartje van Ineke Bezemer dat ik al een keer bij Marjolijn maakte.

 Best een gedoe om de cirkels goed in het midden te krijgen maar het is gelukt!

 Het lantaarntje gekleurd met viltstift en daarna wat diamond dust erover gestrooid voor extra glitter.

 Het fietsstansje kreeg ik eens van Mazina. Achter het mandje heb ik een houten roerstaafje geplakt voor versteviging. Want het mandje met bloemetjes kiepte steeds om.

Het paste maar nét in de envelop!


Verder heb ik niks meegemaakt...

21 september 2017

Sharing the good times

Twee prachtige foto's van Jacky die gemaakt zijn tijdens "International Workers Day" op 1 mei dit jaar in Kopenhagen. Workers Day = lekker relaxen en bier drinken in een park haha!!


De blaadjes heb ik gestanst uit wit papier en daarna gekleurd met inkt. Met behulp van wat embossingpoeder en de heattool werden ze wat steviger. De mooie vouw maakte ik met een pincet.
Truukje afgekeken bij Pascale B.

Wat een plaatje he? Achtergrondje is gemaakt met een kippengaasmask en wat structuurpasta. Klein beetje kleur er op aangebracht. 

De tickets heb ik met de hand gesneden en gaatjes geponsd met de...gos hoe heet dat apparaat.... o ja, de Big Bite! 

In een lade vond ik nog een toepasselijke titel van Dusty Attic. Die heb ik gekleurd met inkt en daarna bewerkt met crackle-spul. De inkt ging hierdoor wat verkleuren maar dat vind ik juist wel mooi. 
Verder heb ik niks meegemaakt...

19 september 2017

Homemade "Tia Maria"

Ik had wat cadeautjes nodig. Een beetje van mijn homemade Tia Maria in mooie beugelflesjes gedaan en er een leuke tag bij gemaakt. Op de tweede tag een zelfgemaakt envelopje met daarin de cadeaubon of de centjes...

Het recept was oorspronkelijk met 10 zakjes vanillesuiker, maar ik vond het de laatste keer véél te zoet. Ligt dat aan de basterdsuiker misschien? In elk geval heb ik nu twee opengesneden vanillestokjes gebruikt en nu is het veel lekkerder! 

Voor schoonzus en zwager. In het vlopje bioskoopkaartjes.

De blaadjes gestanst uit wit papier en bewerkt met groene inkt en groen embossingpoeder. Met een pincet een mooie scherpe vouw gemaakt.

Nichtje heeft haar rijbewijs gehaald! Voortaan is ze de BOB en mag cola drinken. O en ze was ook jarig.


Verder heb ik niks meegemaakt...

17 september 2017

Now is not the time to save the planet!

Superman, Spiderman, Batman....of stripboeken in het algemeen. Ik heb er niet zo veel mee. Maar ik houd wel van een uitdaging en toen Kitty de ATC swap met dit thema opstartte ben ik eens wat plaatjes gaan googelen....

Tsja...ook superhelden hebben wel eens een momentje voor zichzelf nodig...

Het plaatje heb ik uitgeknipt en met twee lagen mod podge bewerkt. Het lettertype heet "batman beat the hell outta me" en kun je downloaden via www.dafont.com. Het achtergrondpapier kreeg ik van Sandra cadeau.

Ik maakte nog een setje met Spiderman. Kaartje heb ik door de steenstrip-embossingfolder gehaald en bewerkt met inkt. Ook dit plaatje vond ik op internet en is uitgeknipt en met twee lagen mod podge ingesmeerd.  Op de achtergrond zie je nog wat wit spinrag en een spinnetje.

En die quote vond ik zelf zó herkenbaar :) :)


Dit zijn de kaartjes die ik in ruil kreeg, Betty Boop is door Wiebine gemaakt en de andere helden door Kitty.


Verder heb ik iks meegemaakt...

9 september 2017

Battle Of The Ovens 2017 edition

De BOTO is een jaarlijks kookfeest met de Plusscouts. Op verschillende plekken in onze bostuin wordt dan op vuurtjes gekookt en we eten het gerecht steeds daar waar het bereid is. Bij aanvang krijgt iedereen een bord, bestek en een stoel en die neem je de hele avond met je mee.We hadden zeven gangen en de koks hadden zichzelf wéér overtroffen. Het thema was "koken met booze" dus overal moest iets van -al dan niet zelfgestookte- drank doorheen zitten.

We begonnen met een vruchten-garnalensalade gevolgd door hollandse haaievinnensoep.

Daarna kregen we in whisky en stro gegaarde kip uit de Dutch Oven. Hierbij   rozemarijnaardappeltjes die in aluminiumschalen waren gebakken. Tussen de schalen steeds alufolie en kooltjes, handig!!


Tussendoor is het trouwens hard werken, want steeds moet er weer hout op het vuur om kolen te maken voor de Dutch Ovens.

 Een vuurtje verderop deden we ons tegoed aan in whisky gemarineerde, gepekelde kip uit een rookoven. Deze rookoven was oorspronkelijk een stalen locker, gelukkig proefde je niets meer van de gymschoenen. De kip werd vergezeld van een koolsalade met in port gewelde rozijnen.

We verplaatsten ons naar een grote pan Barry's Roadkill Special, bestaande uit stoofvlees, 100 verschillende soorten groenten en een halve fles port. De saus kon je lekker wegsoppen met een stuk versgebakken cornbread.


Ondertussen was het team voor het nagerecht ook al in de weer: in een Dutch Oven werd een cake gebakken,  tegelijk op de houtoven poffertjes gemaakt en in de braadplaat boven het vuur het fruit gebakken. Jammer genoeg hebben we hier geen foto's van omdat het al te donker werd.

We sloten de maaltijd af met koffie en een proeverij van allerlei zelfgemaakte likeurtjes: drop, Tia Maria, kaneel, sinaasappel of muntlikeur is slechts een kleine opsomming.  
Na de afwas genoten we nog van een beetje staren in het vuur onder begeleiding van gitaarmuziek door Richard. Het was weer top en volgend jaar is ons eerste lustrum. Nu al zin in!!
gebakken fruit, linksonder cornbread en rechts de rookoven-locker

Hieronder kun je het album als totaal zien: flip flap pagina's en overal vakjes om tags in te steken. Het papier is van Kaiser Kraft. Omdat de nadruk op de foto's moet liggen, heb ik er op wat stickertjes na, niets aan aan toegevoegd.

In principe kun je het album met één vel papier maken, maar ik heb er eerst een paar verpest met de randpons :P
Het patroontje voor dit album werd bedacht door Pascale en vond ik op het blog van Maja Design.

Verder heb ik niks meegemaakt...