28 oktober 2013

Shades of purple


Deze layout kostte wat moeite. De foto kwam paars uit de printer in plaats van zwart-wit. En ik heb niet zoveel paars. Maar het is gelukt en ik kan tien dingen van mijn "100" lijstje afstrepen! 

Het paarse touw was nogal dik, ik heb de drie strengen uit elkaar getrokken en lukraak op de layout geplakt. Het ticket is paars!

De sterretjes zijn met alcohol inkt bewerkt net als de metalen charm. Over de strookjes is een randje stiksteekjes geborduurd. De naaimachine en ik zijn geen goede vrienden dus uiteindelijk heb ik het alsnog met de hand gedaan.

Dit is een zelfportret van Jacky. Ik heb het bewerkt in photoshop en afgedrukt op canvas.

 
ik kan afstrepen:
 9 lo in 1 kleur
16 brad (bij de metalen label)
18 borduren (stiksteekjes over de strookjes)
31 quote op je lo ( twee zelfs - van around the block)
35 foto groter dan 15x15 (deze is 16x16)
48 scheuren (twee stroken onder de foto)
51 verf spatten
78 houten figuurtje (sterretjes)
79 minimaal 8 strookjes papier (6 verticale en 2 horizontale)
85 3 verschillende designpapier (creamotion, websters, G45)Verder heb ik niks meegemaakt...

27 oktober 2013

"De 100"

Op het Scrapfever forum heeft Cissy een challenge opgestart waarbij de bedoeling is dat je in 3 maanden tijd een lijst van 100 dingen of opdrachten verwerkt op je projecten. Ben enthousiast gestart met een layout die ik nog niet kan laten zien en maar liefst twee kaarten (een record voor mijn doen)

De eerste kaart is een mini uit één vel. Dit was een workshoppie van Marjolijn tijdens de WCMD 2013.
Ik kan afstrepen:
1 cardstock
2 designpapier
4 vierkante kaart
12 lint ( minimaal 15 cm) 

17 bloem
19 ponsrandje( minimaal 5 cm)
23 stempelafdrukje ( deze mag je inkleuren naar keuze)
32 quote op je kaart  
40 label op je lo of kaart verwerken
50 gips, steen of klei ornament op je lo of kaart
77 gedicht op je kaart   
91 vlinder

De kaart is voor een vriendin die een moeilijke tijd doormaakt. In de kaart en op de tags zijn allemaal quotes en gedichtjes (haiku's) verwerkt die hopelijk een beetje licht geven tijdens moeilijke momenten.


Ook maakte ik een mannenkaart, deze heb ik gelift van Lenet. En ik kan afstrepen:
13 touw
15 parel
57 ticket


Verder heb ik niks meegemaakt...

19 oktober 2013

Play - Secret Scrap Lift

Het blijft leuk om mee te doen met de secret scrap lift die Mazina steeds organiseert op het SA forum. Deze keer was ik de laatste in de rij en na Janine.

De basis is een vel van Prima Ledger. Ik heb eerst een ondergrond gemaakt met een kippengaasmask en modelleerpasta. Op de lantaarnpaal zie je onderaan graffiti in rood, geel en blauw. Dus heb ik die kleuraccenten aangebracht op de achtergrond.

De elementen die ik heb gebruikt uit de layout van Janine zijn de twee foto's schuin boven elkaar, een enveloppe met journalling en een ongeveer cirkelvormige achtergrond. Ik heb de sketch een kwart slag gedraaid.De houten Kaiserkraft lantaarnpaal is bewerkt met Liquid Applique, een soort 3D foamverf, als je dit verhit dan krijg je dat mooie 3D effect.

Onder de fotos's is nog wat kokosdraad geplakt voor een lekker grungy effect.


Verder heb ik niks meegemaakt...

11 oktober 2013

Keepsakes box voor Fiene

Afgelopen zomer is Fiene geboren. Voor haar (moeder) heb ik deze keepsakes box gemaakt waar ze kleine dingetjes uit de baby- en kindertijd in kan bewaren.
De basis is een ladekastje voor thee dat ik bij  Xenos heb gekocht. Dit heb ik bestempeld en beplakt met het little darlings papier van G45 en een heleboel bloemetjes.

Het babietje bovenop wilde niet zo mooi worden als ik hoopte, deze is gegoten met beeswax, dat geeft tot nu toe nog het mooiste resultaat.

 Het kostte veel moeite om de badeend muurvast (kleuterproof) te krijgen. Na veel pogingen is dit gelukt door eerst de onderkant met grof schuurpapier te bewerken en er met een mesje een paar sneetjes in te maken. Langs het randje heb ik sieradenlijm gedaan en in het midden een dikke dot lijm uit het lijmpistool, doordat dit door de sneetjes  sijpelen kan krijgt het extra houvast. In de laatjes kunnen de eerste sokjes, een haarlokje, armbandje, melktandjes etc. bewaard worden.
Ook de ronde spanen doosjes komen van Xenos.

Op de bodem van elk laatje zijn verschillende spreuken gestempeld zoals: "You can be anything. Be yourself", "find joy everyday", "make your own happiness", appreciate what is en:


 
 
Verder heb ik niks meegemaakt...

5 oktober 2013

WCMD 2013

Vandaag was het World Card Making Day. Op het Scrapfever forum heb ik een aantal workshops gedaan. Best een aardig resultaat voor iemand die geen kaarten maakt. Toch?
 
 
De eerste workshop mocht ik zelf geven. Ik vond een superleuke werkbeschrijving op het blog van Boukje. 
Daarna was het de beurt aan Marjolijn, die gaf een uitleg over deze uitklapkaart / minialbum gemaakt van een heel vel cardstock. Dit is alleen de basis nog, de kaart moet nog verder worden aangekleed,


Carla was de volgende, zij liet ons kennismaken met de Cathedral Quilting technique. Komt er op neer dat je allemaal rondjes maakt en die weer tot een vierkantje vouwt. Ik heb voor de achtergrond en de ponsjes hetzelfde papier gebruikt, zodat het een geheel lijkt.


Tot slot heb ik de pop-up kaart van Kitty gemaakt. Erg leuk om te doen en inderdaad, zelfs ik kon het!


Ook Cissy en Marieke hebben iets voorbereid, alleen daar ben ik niet meer aan toegekomen.
Voor iemand die bijna nooit kaarten maakt, vind ik dat ik een aardige oogst heb :)


Verder heb ik niks meegemaakt...