21 mei 2013

A Daisy Day

Op het blog van Ingvild Bolme zag ik een tutorial door Miranda Edney
Met papier van October Afternoon en een foto van Jacky die in de meivakantie in Zeeland is gemaakt ben ik lekker aan de slag gegaan.
De foto heb ik bewerkt met http://pixlr.com/o-matic/ , leuke effecten en lekker snel :)


Het papier heb ik eerst een white wash laag gegeven met gesso, water en een sponsje. Daarna met een mask en structuurpasta de achtergrond gemaakt. Toen het droog was bewerkt met verschillende kleuren distress inkt en het patroon omlijnd met een fineliner.
De gestanste florishes rechtsboven en linksonder zijn bewerkt met een tekststempel en distressinkt.


Verder heb ik niks meegemaakt...

7 mei 2013

Say YES!! to the dress

Ook ik heb 30 april voor de buis gezeten. Of je nu voor of tegen het koningshuis bent, het is een onderdeel van de geschiedenis van ons land wat je zelf hebt meegemaakt.
Voor mij was het hoogtepunt de blauwe kroningsjurk van Maxima. Die vind ik zo geweldig en wilde ik dus scrappen! Spontaan schoot deze titel mij te binnen, alhoewel het bijbehorend TV programma op TLC niets koninklijks heeft hihi. In het kader van de geschiedenis heb ik toch maar gekozen voor een foto waar het echtpaar samen op staat ;)
 
Wat ik ontzettend jammer vindt, is dat mijn printer de kleuren niet (meer) mooi print. De jurk is in werkelijkheid veel donkerder. Als de cartridges leeg zijn koop ik weer originele inkt.


Het papier is van Basic Grey, uit de Cupcake lijn. Ik heb er een kader omheen gestempeld waarin kroontjes zijn verwerkt. Het strass-kroontje nam ik ooit eens over van iemand en de bloemetjes zijn allerlei.
 

Het idee van de foto heb ik van een Duitse nieuwssite. Helaas weet ik niet meer welke, anders kon ik dat netjes vermelden hier. De foto van het paar is een andere en heb ik wat vergroot en los er overheen geplakt.  Verder heb ik niks meegemaakt...