29 juni 2010

ATC´s

Het maken van ATC´s is echt verslavend :) In juni heb ik met twee swaps meegedaan.

Bij Scrapfever was het thema vriendschap.
Ik heb een plaatje van een oude deur geprint op stevig wit papier. Op de achterzijde een prachtige takkenstempel, het merk weet ik niet hoor....Daarna heb ik deur losgesneden en het beslag bewerkt met clear embossingpoeder. De deur met distressinkt lichtgekleurd, twee brads aangebracht en de popnagels bestippeld met smooch pearlized ink. Op groen designpapier de tekst geprint en daaroverheen de deur geplakt. Ten slotte op een ATC kaartje geplakt in de kleur van de deur en brads.

Ook op het Scrappers Anonymous forum deed ik mee met een swap. Hier was het thema vervoer.
De stoomlocomotief heb ik geprint op K&Company papier. De stoom is geaccentueerd met zilveren en koperen embossingpoeder. In de hoeken 2 koperen eyelets waar een rood jutetouwtje doorheen is gehaald. De tickets van SEI zitten los in het gleufje. Tot slot de titel met letterstickertjes en het geheel gemat op zwart cardstock.Verder heb ik niks meegemaakt...

27 juni 2010

TCR #12 Look what´s sprouting up! En nog meer rozen...

Een prachtig kleurenpallet bij The Color Room challenge 12: donkergrijs, taupe, oker en lichtgrijs.
Materialen:
Papier Basic Grey (Boxer, Sugared en Ambrosia), SEI (Alpine Frost) en Color Core (Nostalgia).
Donkergrijs kantlintje, glittersteentjes, fotoframe van Xenos, Prima vine met parels, diverse Prima bloemen, papieren roosjes en rub-on (titel).
Gereedschap: bruine inkt, Fiskars randpons, figuurschaar, edgedistresser, 
*edit* met deze layout was ik "rocking art of the week" bij Artistic Document :) :)

En ik heb nog wat gespeeld met bloemetjes...de twee buitenste bovenaan zijn met een retro bloemenpons gemaakt (2 maten), de andere met bloemen uit de "die" van Tim Holtz. Ze moeten nog een wat grungy look krijgen, maar dat doe ik pas als ik weet op welk project ik ze ga gebruiken.


Verder heb ik niks meegemaakt...

19 juni 2010

grunge roos ala Timmetje Holtz

Wat vind je van mijn eerste zelfgemaakte "grunge rose"? Anita heeft een heleboel bloemetjes voor me gestanst, en met behulp van Timmetje Holtz, wat youtube filmpjes, verschillende kleuren glimmermist en wat stickles heb ik dit geknutseld: 


Verder heb ik niks meegemaakt...

16 juni 2010

Let´s get Shabby #12

Eindelijk weer eens tijd om aan een challenge mee te doen! Let´s get shabby challenge #12  vraagt om chipboard, verf en kant.... Ik heb eerst een scalloped vorm uit een stuk karton geknipt, hier en daar papier weggescheurd zodat de ribbels zichtbaar worden. Daar heb ik gesso overheen gesmeerd. Het vel is op een stuk zwart cardstock geplakt en de vorm heb ik uitgeknipt met een figuurschaar. Achter het cardstock is een rand wit kantlint bevestigd. En daarachter een vel zwart cardstock. Op de onderste helft van het chipboard is een stuk designpapier geplakt met over de breedte een stuk prachtig kant dat ik eens van Reginne heb gekregen. Daaronder een stukje stickerband en er overheen wat jutetouw en een stukje hout. Voor de titel heb ik alphabetstickers van verschillende merken gebruikt, een witte platte schelp en een minifotolijstje. De titel komt trouwens uit een song van Chasen, Crazy Beautiful , ik was te laat om mee te doen met STM maar wilde perse iets doen met deze tekst! Het geheel heb ik afgewerkt met blaadjes van een Martha Stewart pons (het lijkt net koraal, vind je niet?) waarop ik wat Smooch pearlized accent inkt heb aangebracht. Tot slot langs het karton een druppelrandje Tulip 3D verf in de kleur sea mist, deze heb ik verhit met de heatgun zodat het niet te netjes werd. Als laatste heb ik een Prima say it in pearls swirl helemaal aan stukjes geknipt en over de layout verdeeld. En dit is dan het resultaat.... 
Verder heb ik niks meegemaakt...


11 juni 2010

Online crop Scrapfever

Op Scrapfever meegedaan  met een online crop afgelopen woensdag (nou ja een beetje later dan). De sketch komt van Moma. De foto is gemaakt op de 1e verjaardag van Midas, in het bos van oma.

Het papier is van 3 bugs in a rug, zo ontzettend leuk met die vogeltjes, maar ik merk dat ik toch meestal moeite heb met dit soort vrolijke papier. De randjes zijn bewerkt met de edgedistresser en bruine inkt. Verder heb ik zwart cardstock bewerkt met een figuurschaar (vierkant kader) en met een pons van Martha Stewart (boven en onder de foto). Een roze kantlintje toegevoegd, wat bloemen en klimopbladeren van diverse afkomst en ik heb voor het eerst faux stitches toegepast. Wat leuk om te doen zeg!


Ik wilde al lang een blog met 3 kolommen maar had geen zin om me te verdiepen hoe het moest. Maar....het wachten is beloond want vandaag bij het starten van mijn blog kwam er zomaar een blogger-popup en op vrij eenvoudige wijze heb ik dan nu toch mijn zin :)  De foto´s bij de oudere berichten staan niet helemaal goed, maar dat neem ik dan maar voor lief.

Verder heb ik niks meegemaakt...

6 juni 2010

Scrapfever nieuws!

Grote drukte bij Scrapfever de afgelopen week, de homepage heeft een facelift gekregen, het forum enkele wijzigingen ondergaan EN Scrapfever heeft nu ook een blog!! http://scrapfever-nl.blogspot.com/
Onder andere vind je hier elke maand een leuke wedstrijd, die ook via de homepage te vinden is trouwens. Je hoeft om mee te doen aan deze wedstrijd geen lid te zijn van het forum, al vinden we dat natuurlijk wel heel gezellig :)

Hier alvast een sneakje van mijn uitwerking van de sketch.


Verder heb ik niks meegemaakt...

1 juni 2010

Tijdschriften cassette

Een kunststof tijdschriften cassette heb ik opgepimpt met Websters papier (nature storybook) en een bloemencorsage naar een idee uit Scrapbookmagazine. Omdat de ontvanger van rustig en natuurtinten houdt, heb ik aan de zijkanten niets extra´s toegevoegd.Verder heb ik niks meegemaakt...