18 december 2016

Mini album met tags

Voor een collega die afscheid neemt maakte ik een mini album. In elke pocket zitten twee tags (dank je wel Roelien!!!) met daarop persoonlijke boodschappen en foto's van ons, haar oud-collega's. En als ze ons niet meer mist ......hoeft ze alleen de tags te verwijderen en houdt ze nog een mooi bummetje over om iets anders mee te doen
Het albumpje had ik al eens eerder gemaakt, tijdens een forumdag of forumweekeind. Maar ik wilde 1 pagina méér en de maat van de tags is iets groter, dus het was passen en meten.

Vooral de pagina-binding (of hoe noem je het) kost veel papier vanwege de vele vouwtjes. Maar het is gelukt!Alle tags hebben een verschillend lintje dat ik heb vastgeniet zodat het geheel niet te dik wordt.

 Het papier is van Bo Bunny, Gabriella collection. Perfect voor dit project want de ontvanger houdt van vlinders.

En voor de 100 kan ik lekker strepen:
8 blauw en roze 
37 insect
52 mini-album
58 nietjes
74 stickers
75 strikje
77 tag


Verder heb ik niks meegemaakt...

13 december 2016

Sinterklaas kapoentje

Op het forum van Creatijd deed ik mee met een Sinterklaas swap. Lootjes trekken en een mooie kaart, cadeautje en RAKje sturen aan degene die aan jou gekoppeld is.

Ik maakte deze uitklapkaart voor Monique:

Het patroontje voor de kaart vond ik hier:
http://stempeleinmaleins.blogspot.nl/2016/09/pop-up-panel-karte-pop-up-panel-card.html

En het Sinterklaaspapier is gratis te downloaden bij
https://blitzontwerpt.nl/portfolio_item/sinterklaas-scrapkaarten-sparkling-scraps/
Verder heb ik niks meegemaakt...

Bewitched

Nog even nagenieten van de Spooktocht tijdens het weekeindkampje van de dinsdagverkenners. Het was nat en koud maar errug leuk om een spook te mogen spelen! En als toetje een layout gemaakt naar aanleiding van de Secret Scraplift op het Creatijd forum.

 Lekker ouderwets allemaal soorten papier door elkaar gebruikt. Graphic 45, Authentique en (ik dacht) Echo Park De creepy embellishments kreeg ik van Monique! Die komen goed van pas :)
 En nog wat spinnenwebspul gebruikt om het extra spookachtig te maken.


Verder heb ik niks meegemaakt...

15 november 2016

Doosjes en ATC's

Op youtube zag ik deze tutorial van Pootles voor een supersimpel maar leuk doosje. Ik heb het gevuld met Sinterklaas chocolaatjes.
Papier is van Bo Bunny.
Ook heb ik weer meegedaan aan een ATC swap op het Creatijd forum. Kitty heeft het thema bedacht "techniek" en dat kostte me heel wat hoofdbrekens. Met dit als resultaat....

De onderstaande kaartjes mocht ik ontvangen van Kitty, Monique en Annerieke:Verder heb ik niks meegemaakt...

31 oktober 2016

Me @ 50

Wat een uitdaging was de laatste SSL start layout voor mij. Ik moest er wel even op puzzelen hoor, want met het origineel had ik helemaal niets....maar dat was nou ook precies het leuke er aan!
 Op het eerste gezicht lijkt het een totaal andere layout maar ik heb bijna alle elementen uit het voorbeeld gebruikt: de hexagons, de stroken achter de foto, een ovaal embellishment met tekst linksonder de foto, linksboven de foto het "champ" vormpje en het rondje van "goal" is de @ in de titel. Alles zit ook op het origineel maar dan op een andere plaats. Ook heb ik de foto gedraaid en de elementen dichter tegen de foto geplakt. Maar wie goed kijkt, ziet het origineel er nog in terug!
Kijk maar:

En voor de 100 kon ik ook een paar dingen afstrepen namelijk 
57 pareltjes
76 strepen en stippen
77 strookjes als achtergrond
Verder heb ik niks meegemaakt...

30 oktober 2016

Halloween kaartenswap

Op het Creatijdforum organiseerde ik een Halloweenswap. Nou ja organiseren is een groot woord voor inschrijvingen bijhouden en de namen husselen om te verdelen wie aan wie een kaartje stuurt.

Ik mocht voor Sara iets maken en dat werd dit:
En zelf kreeg ik ook een supergaafkaartje, van Alexandra. Ze had er als extraatje ook nog een windlichtje bij gemaakt en een zakje met Halloweenconfetti bij gedaan.

Verder heb ik niks meegemaakt...

23 oktober 2016

Haunted House pop-up kaart

Met alle soorten stanzen, snijmachines die tegenwoordig te koop zijn, vergeet je wel eens dat het ouderwetse handmatige werk óók leuk is om te doen!  Het huisje is een tekening die ik op internet vond; met behulp van PC en printer de juiste maat bepaald en daarna met de hand gesneden, geknipt en raampjes geplakt!

Natuurlijk heb ik voor de rest van de kaart kwistig gebruik gemaakt van stansjes en ponsjes en kleifiguurtjes. Niks mis mee :)

 Het huisje en de raampjes heb ik met de hand gesneden. Achter de deur vind je een doodshoofdje dat ik met klei heb gemaakt, net als het grafsteentje links van het huis.

Van het satijnband van de So Low heb ik een slinger gemaakt, die tegelijk de kaart rechtop houdt.En dit is de voorkant van het kaartje.


Voor de 100 kan ik  afstrepen:

33 huisje/tent
68 slingers
90 vliegen
100 zon/maan/sterren (en/of)


Verder heb ik niks meegemaakt...

10 oktober 2016

Fred Skelet / Halloween coffin

Het hele zomerkamp hebben we gezocht naar Fred Skelet. Eindelijk heb ik hem gevonden, en meteen maar in een "kistje" gestopt...

Het patroontje voor het doosje vond ik op het Creatijdforum, Annerieke heeft het uitgewerkt voor WCMD.
 De grafstenen en hekjes stanste ik vorig jaar bij Marjolijn, die mij heeft geïnfecteerd met het Halloweenvirus! Ik had niet genoeg hekjes dus heb het gescand, met een mesje uitgesneden en dit dient nu als malletje. Ouderwets handwerk haha.
 Het skelet vond ik vandaag bij de So Low.
 De satijnen figuurtjes kocht ik jaren geleden bij Xenos en de spin, ja... die zat al in het web.
 Doodshoofd en botjes komen van een snoer dat ik een keer bij de piraten-feestartikelen tegenkwam en ik heb er wiebeloogjes op geplakt.
Wat een leuk project was dit om te maken!

Verder heb ik niks meegemaakt...