29 november 2010

keepsakes

Ze blijven leuk om te maken....de theedoosjes omgetoverd tot schatkistje vol herinneringen aan de babytijd van je kleintje. Gisteren mocht ik er weer een maken, voor een meisje vind ik toch het leukst omdat je dan helemaal los kan gaan met bloemen, kantjes, parels en in dit geval roze.
Ik heb ´m gelijk ingezonden voor de supergave nieuwe challenge op het Scrappassion blog

Dit was het originele doosje


Eerst heb ik alle scharniertjes los gemaakt en 2 lagen gesso aan binnen en buitenkant gesmeerd.
Met een achtergrondstempel van crafty individuals en roze inkt heb ik de hele buitenkant een crackled look gegeven. De inkt wilde niet goed drogen dus bij het aflakken liep het wat door elkaar. Maar achteraf is dat eigenlijk juist wel leuk geworden en geeft het een extra shabby look. 

In de vakjes zitten kleine doosjes en een tasje. Om haarlokje, tandjes en eerste sieraadje in te bewaren.

Op de bodem heb ik een paar mooie wensen voor de toekomst gestempeld.Verder heb ik niks meegemaakt...

27 november 2010

Cirque Du Soleil

10 November ging ik met mijn dochter en vriendin naar de voorstelling Totem van Cirque du Soleil. Het thema was de evolutie van de mens en de hele show was adembenemend mooi. Bij deze trapeze act merkte ik dat af en toe mijn mond openhing en het kwijl er nog net niet uitliep....

Papier is van websters, de mat onder de foto´s is verpakkingsmateriaal van Websters. Een e-line swirl van Prima heb ik helemaal in stukjes geknipt en over de layout verdeeld.

De sketch van Ingeborg Dijkstra werd uitgezocht door Tamara voor de online crop bij Scrapfever op 22 november.
De foto´s heb ik niet zelf gemaakt overigens, maar het zijn persfoto´s en die heb ik o.a. hier en hier gevonden.
Verder heb ik niks meegemaakt...

19 november 2010

ATC mannen en sneak

Op het SA forum deed ik mee met een ATC swap in het thema mannen.
Eerst heb ik de achtergrond van getekende mannentorso´s bewerkt met distressinkt en daarna de cracked glass techniek toegepast. Terwijl de UTEE nog heet was, de afbeelding van het schilderij Torso with Jeans van John Clum er in gedrukt. Tot slot een ticketstempel en tekststempel op kraft cardstock er op vastgeniet.En deze supergave kaartjes mocht ik ontvangen:

Ondertussen ben ik alweer de met volgende ATC´s bezig, bij Scrapfever in het thema Post en bij SA in het thema "onder water" van deze laatste alvast een sneakje: Verder heb ik niks meegemaakt...

12 november 2010

Cadeaulabels & tutorial ´Fragments´

Zo leuk, die fragments van Timmetje..maar ook zo leuk om ze zelf te maken :) Met Krimpie Dinkie!
Dit is in diverse varianten te koop bij Scrapfever en je kunt er eindeloos mee spelen.
De fragments zijn gemaakt met de clear variant.
Op de Kreadoebeurs kun je er bij Scrapfever diverse workshopjes doen om dit eens te proberen.
het kleine hertje is gemaakt met zwarte krimpie en witte inkt

De onderstaande tutorial maakte ik in het kader van de world cardmaking day 2010 voor scrapfever. De strekking is hoop ik duidelijk en de bovenstaande voorbeelden iets beter dan de oorspronkelijke..........
(ik had eerst een kaart gemaakt, maar geen mooie hihi)

Als je deze tutorial voor een projectje gebruikt zou ik het ontzettend leuk vinden als je hier een linkje in een berichtje achterlaat :)
Verder heb ik niks meegemaakt...

7 november 2010

Rozen ATC´s

Het thema voor de oktober ATC swap op het Scrapfeverforum was rozen.
Ik heb weer schitterende kaartjes binnengekregen met mooie teksten, zelfgemaakte rozen ornamentjes en schitterende stempels.

Deze heb ik zelf gemaakt:
De rozen heb ik uit het papier steampunk debutante van Graphic45 geknipt. Het achtergrondpapiertje van Basic Grey heb ik bewerkt met een takjes stempel, versamarkt en groen embossingpoeder.
Daarop een journallingkaartje dat met witte inkt op zwart cardstock is gestempeld.
Het midden van sommige rozen is verhoogd met een  een foamplakkertje, de randen met tacky glue vastgeplakt. Ook met tacky glue wat streepjes getrokken op de bladen en hier diamond dust op gestrooid, voor een frosty effect. Afgewerkt met hier een daar een blaadje en een papieren roosje.
Verder heb ik niks meegemaakt...

2 november 2010

projecten met de scrapkit

De nieuwe scrapkit is weer verkrijgbaar bij Scrapfever. Supergaaf papier van Echo Park, de nieuwe wintertime collectie, trouwens het papier is ook los verkrijgbaar of als collection kit. En wat zit er verder nog in de kit....bijpassend cardstock natuurlijk, diverse lintjes en kantjes, kerststerren, een mal voor een taartdoosje, een taperunner, stickers etc.

Ik heb er al diverse projecten mee gemaakt maar ben het papier nog niet zat hoor!

Als eerste een layout van Midas.


De vogeltjes komen uit een plaatjesboek.

De metalen ster en de fotohoek rechtsonder heb ik bewerkt met diamond dust.


Aan de kit is een wedstrijdsketch verbonden voor abonnementhouders. De sketch was het uitgangspunt voor de onderstaande layout. 


De metalen ijsster is ook met diamond dust bewerkt.
Boven de titel heb ik Aleene´s true snow gebruikt, dat heb ik achter uit de kast opgediept en zal vast nog wel van pas komen deze winter.
Het kerstboompje heb ik gemaakt met behulp van een takjespons en gewoon wit papier. 

De laatste tijd zie je overal van die leuke cadeaudoosjes waar 5 merci chocolaatjes in passen. Die heb ik met wat restjes gemaakt. Het hertje is gestempeld op zwart krimpie dinkie.

 

Verder heb ik niks meegemaakt...