21 mei 2016

ATC Watercolor

Een ATC ronde waar ik weer eens lekker Vieze Vingers kon maken. Annerieke organiseerde deze swap op het Creatijd Forum en het thema was watercolor.


Twee jaar geleden heb ik een pakketje bister gekocht en had er nog nooit iets mee gedaan. Dit was dus een uitgelezen kans om er eens mee aan het werk te gaan. Na eindeloze pogingen had ik dan vier achtergrondjes die me bevielen.

Ik heb wat kleurtjes bister op mijn craftsheet gestrooid en daar water op gespoten. De kaartjes heb ik er doorheen gehaald en laten drogen. Vervolgens de bloem gestempeld en deze met de Versamarkpen en gekleurd embossingpoeder ingetekend.
De vogeltjes bovenin en de grasjes onderin zijn gestempeld met distressinkt.
Tot slot heb ik er parelmoerkleurig glimmermist op gespoten.


Deze prachtige kaartjes mocht ik ontvangen. Zonnig en vrolijk en met drie positieve boodschappen!

Verder heb ik niks meegemaakt...

18 mei 2016

Pap 1940-2012

Op het Creatijd forum is Mazina ook gestart met de Secret Scrap Lifts. Ik was dit keer als laatste aan de beurt en heel blij verrast!  Deze layout heb ik namelijk al eens gemaakt, in 2014! Toen met foto's van mijn moeder en ik had nog steeds het plan om een soortgelijke layout van mijn paps te maken.
Dit is 'm:
Op mijn moeders layout gebruikte ik G45 Botanical Garden. Voor mijn vaders layout werd het By the Sea van G45, hij was vroeger zeeman.


En hij leek op Elvis hihi. Vind ik.Dit was in de jaren 80
\

En dit verwijst naar de uitvinding waar hij (en ook mijn moeder trouwens) de laatste jaren van zijn leven zo verschrikkelijk druk mee was.  Hier staan de layouts saampjes als spread. De post met de layout en detailfoto's van mijn moeder vind je hier: http://www.scrappiness.nl/2014/08/mam-1943-2014.html

Ik heb de uitwerkingen zo veel mogelijk gespiegeld en ook foto's uit ongeveer dezelfde tijd gezocht, alhoewel het niet overal klopt, De foto's waar mijn ouders aan tafel zitten bijvoorbeeld, helemaal bovenaan, was één foto die gemaakt is in Egypte.

Verder heb ik niks meegemaakt...

14 mei 2016

Wat kaartjes

Al een tijd niet meer geblogd, maar ook niet zo veel gemaakt. Wel in de loop der maanden wat kaartjes, die ik nog niet geplaatst had.


Who's Turning Fifty?, Voor Yvon van het Creatijd forum.

Voor mijn jarige schoonzus


Voor een jongetje dat weer thuis kwam:

Voor Jenne, zoon van Sara van het Creatijd forum

Voor een collega die oma werd

Aan de binnenkant van dit kaartje heb ik paperpiecing techniek toegepast. Het stempeltje op verschillende designpapiertjes afgedrukt, de onderdeeltjes uitgeknipt en weer samengevoegd.


Verder heb ik niks meegemaakt...