4 april 2024

ECD Boxfolding kaarten

Wat handig dat hier nu een stans voor is! Een pop-up dooskaartje. Natuurlijk kun je het patroon prima zelf snijden, maar dit gaat echt sneller hahah.   

Deze kaart maakte ik voor een 60-jarige, met de hobbies die hij met mijn man deelt. De kleine kabouter en het zakje nescafé zijn terugkerende gadgets in hun repertoire.
 
En vandaag, 4 april, is mijn dochter Jacky jarig! Ook zij krijgt een boxkaartje.
Materialen 
Papier "60"Lexi Design Summer in Moutains Lexi Design – Pagina 2 – Scrapfever

3 april 2024

Vlinderkaarten

Van Darja zag ik deze techniek met de vlinderstans. Teken de buitenomtrek van je stans af op je papier en snij weg wat je niet nodig hebt. Stans dan je afbeelding en dan heb je precies een mooi randje. Briljant idee.  Ik heb er wat kaarten mee gemaakt voor mensen die een hart onder de riem konden gebruiken.

Verder heb ik niks meegemaakt...

1 april 2024

Dashboard for my 2024 Planner

Alhoewel ik nog niet helemaal klaar ben, is het me goed bevallen in 2023 om een maandoverzicht te maken in ongeveer 9 foto's. Het album voor 2024 heb ik alvast voorbereid: een hanger gemaakt voor de buitenkant en een "dashboard" pagina als kick off. 

Aangestoken door de ECD groep op facebook heb ik ook mijn oude voorraadje krimpfolie tevoorschijn gehaald. Old-school techniek met de heattool en een acrylblok toegepast, al was het wel weer even oefenen! 


Ik vond dat Frieda een extra look gebruiken kan en heb haar wat rimpels gegeven met de cracked glass techniek: breng drie keer een laag UTEE of clear embossing aan en leg het papier 15 tot 20 minuten in de vriezer. Dan breek je het met je handen. Ga met distressinkt over de naadjes zodat je ze beter ziet. 

Clear embossing poeder en inkt Embossingpoeder & Accessoires – Scrapfever
Elizabeth Craft Designs Planner Essentials 5 - 1607
Distress inkt black sooth en vintage photo Ranger Distress Inkt Mini – Scrapfever
Elizabeth Craft Designs Reinforcements Pack 1Verder heb ik niks meegemaakt...

16 maart 2024

Deskmaid

Voor mijn Elizabeth Craft Designs stanzen heb ik een genummerd opbergsysteem en een bladerboekje;  voor alle andere stansjes had ik dat nog niet. 
Bij Scrapfever heb ik daarom deze handige "Deskmaid" gekocht. In plaats  van de witte magneetstrips die er standaard bij zitten, heb ik de platen bekleed met A4 en A5 magneetvellen. Dat oogt veel rustiger. De buitenkant vond ik saai en die heb ik aangekleed met rijstpapier. Een paar lagen mod podge beschermen het papier. 
Materialen:
Rijstpapier; ik heb voor dit project anderhalf vel A3 en 2 vellen A4 rijstpapier gebruikt van AB studio nummer 3666 en 1227; er is heeeeel veel keus in de webshop Rijstpapier – Scrapfever
Verder heb ik niks meegemaakt...

10 maart 2024

Sidekick Saturday prompt 6 - Postage Stamps

Voorschotje genomen op volgende week zaterdag en alvast lekker gespeeld met mijn nieuwe stans en papier! En wat oude postzegels en stempels.

Materialen:
Elizabeth Craft Designs Clear Stempels - Memorable CS234
ECD reinforcers pack 1

Verder heb ik niks meegemaakt...

Maandplanner 2023 - September en oktober

Bijna klaar met mijn jaarplanner over 2023, dit zijn de maanden september en oktober.

In oktober heb ik -behalve een familiedag en een paar dagen naar Sevilla, niet zoveel meegemaakt. Daarom heb ik ook wat krantenartikelen in de collage gebruikt.  September was een druk maandje met onder andere een bruiloft van mijn collega en onze eigen trouwdag 24 september (1992). Ik was voor het eerst in een voetbalstadion, van PSV al is dat op de foto rechtsboven niet heel goed te zien.
Materialen:
September:
Elizabeth Craft Design Art Journal Specials / Journal edges 2
Elizabeth Craft Design Planner months 1657
Elizabeth Craft Design Reinforcements
Elizabeth Craft Design Reminiscense book 1

Oktober:
Elizabeth Craft Design Planner months 1657Verder heb ik niks meegemaakt...

2 maart 2024

Sidekick Saturday - prompt 5 - PortraitVoor deze challenge had ik meteen al het idee om mijn eigen gezicht achter de "aviator" stempel van ECD te plakken.
 
Even snel een selfie gemaakt terwijl ik achter de PC zat, om te proberen of ik mijn gezicht "precies pas" zou krijgen.  Dat pakte goed uit: zelfs de schaduwen klopten! Dus ik heb maar geen nieuwe foto gemaakt. 

De foto heb ik in een Word bestand gezet en meerdere versies bewerkt. En toen kon ik niet kiezen... en heb de rest als achtergrond gebruikt op een restje papier van AB studio. Randje inkt nog er langs en meer had het niet nodig.


Puzzelen welke ik zou willen gebruiken. 
   

Verschillende materialen uitgeprobeerd op de stempels: metal flakes, glitterverf, shine poeder....

Afgekeurde portretten: op de bovenste lijken de helm en kraag samen net een boerka.

En dit moest de gezichtsuitdrukking van de stempel nabootsen. Maar ziet er gewoon sjacherijnig uit.Materialen:Verder heb ik niks meegemaakt...

19 februari 2024

Stempeltechniek ECD Postzegelstans

Geïnspireerd door het idee en het Facebookfilmpje van Marie Claire en de uitgebreidere video op youtube van Esther Glass maakte ik ook wat pagina's waarbij je de postzegelstans als mal gebruikt om te stempelen. 

Deze heb ik gebruik voor mijn uitwerking van Sidekick Saturday prompt 3 - Art& CraftDit exemplaar ligt nog te wachten op een geschikte bestemming. g

En ook maakte ik twee verjaardagskaartjes met deze techniek: Materialen:
Stempels
Zwarte stempelinkt
en veel post it blaadjes
   

Verder heb ik niks meegemaakt...

14 februari 2024

#Sidekick Saturday - prompt 4 - Love

Love is het thema van de vierde challenge. Deze keer ben ik niet alleen met papier en inkt aan de slag gegaan maar heb allerlei materialen gebruikt: crackle paint, wax, pigmentpoeder en shakervulling.

True Love isn't found. It's built. Deze mooie quote heb ik ooit opgeslagen. De woordjes heb ik geprint op zachtroze cardstock en ze een randje gegeven met vintage photo inkt en wat wax.
Het houten frame bewerkte random wat roze oxyde inkt gedaan en daaroverheen een laag crackle accents en nabewerkt met wax.  Ook de hartjes kregen een laagje crackle en daarin heb ik mini korreltjes gestrooid.  Ten slotte heb ik de twee hartjes een randje inkt gegeven en aan elkaar bevestigd met een eyelet en waxkoord.
Op het laatst besloot ik van het frame een shaker te maken, zodat ik de leuke shakervulling met zoentjes, diamantjes, roosjes en parels eindelijk eens kon gebruiken. 
Het achtergrondvel komt uit ECD Reminiscence Book 1. In de hoeken heb ik nog wat wijnrood shine pigmentpoeder gebruikt: een klein beetje in een spuitflesje gedaan, wat water er bij en sprayen maar. 


Materialen:
Elizabeth Craft Design stempel set CS234 Memorable 
Achtergrondvel: ECD Reminiscence Book 1
Kaisercraft woodflourishes frame 
mini beads

Verder heb ik niks meegemaakt...

10 februari 2024

#Sidekick Saturday - Prompt 3 - Art & Craft

Tijdens het weekend in Hapert deed ik inspiratie op bij Marie-Claire voor een stempeltechniek met de postzegelstans van ECD. Het handige is dat je de pagina weer in kleine stukjes kan opdelen, zodat het op een kleine sidekickpagina past. 
De bril van de pilote heb ik een keer extra gestempeld op roze cardstock en samen met de loupe bewerkt met clear embossingpoeder, zodat het er lekker glimt en opvalt. De originele pagina die ik had gemaakt

Materialen:
Sticky notes voor het afplakken
Versamark inkt


Verder heb ik niks meegemaakt...

8 februari 2024

Craft Scene Investigation / Politiedossier

Afgelopen weekend was ik thuis tijdelijk vermist. De politie is op de zaak gezet en na gedegen onderzoek ben ik gelokaliseerd in Hapert, waar ik was ondergedoken voor een craftweekend met gezellige meiden, veel knutseltijd, lekker eten en getuigen die steekpenningen uitdeelden. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.

Natuurlijk heb ik gebruik gemaakt van mijn AVG rechten en meteen het dossier opgevraagd dat over mij is aangelegd.

De "wanted" poster kun je maken via een generator op internet. Ik heb m geprint op rijstpapier. De kaft heb ik verder aangekleed met metalen boekhoekjes, een slotje en sleutels. De button behoort tot steekpenningen die tijdens het weekend werden uitgedeeld.


Om te beginnen moest de politie een profiel vaststellen en heel veel informatie verzamelen. 
Zoals uiterlijke kenmerken...


...hobbies en bezigheden....


...werkruimte en rotzooi........ook de thuissituatie ontbreekt niet...


...wat draagt ze, waar houdt ze van...


Gelokaliseerd in Hapert! Er werden getuigenverklaringen afgenomen en foto's verzameld. 

Maar ook allerlei bewijs verzameld, dat naar het lab wordt gestuurd voor verder onderzoek en DNA-tests....in zo'n hobbie gaat veel kapitaal zitten, ook daarvan zijn bewijzen verzameld, bonnetjes enzo...
Checklist compleet, de zaak is opgelost!
Tijdens het weekend zijn nogal wat steekpenningen uitgedeeld. Ik heb ze verwerkt in het dossier en hier de laatste dingen nog verzameld. 


Het was een geweldig weekend en een geweldig project!!
 Verder heb ik niks meegemaakt...