29 september 2010

Fisherman´s Friends

Het wordt eentonig....weer een Sicilie layout :)
Van Suzanne op het Scrapfeverforum kreeg ik een persoonlijke challenge: een layout volgens de onderstaande sketch en de stijl moest `clean and simple`. Een echte uitdaging voor mij dus!

De sardines en de bootjes zijn natuurlijk de vrienden van de visser, de titel was daarom snel bedacht. Het weinige papier dat je ziet is nog een restje October Afternoon thriftshop. Het blauwwitte touw heb ik onlangs van iemand overgenomen en komt heel goed van pas hier. Nou, ja en verder staat er niet veel op.....

de sketch is van pagemaps

Verder heb ik niks meegemaakt...

23 september 2010

Gole dell Alcantara

Gisteren een online crop georganiseerd op Scrapfever. Ook al was er maar een kleine opkomst. Maar dat geeft niet, het was toch gezellig!
Papier van Graphic 45, steampunk debutante en een vel kraft cardstock. De bloemen en vlinders zijn uit het G45 papier geknipt. En verder had het niks nodig vond ik.

De foto is gemaakt in de kloof Gole dell´Alcantare op Sicilie.de sketch

Verder heb ik niks meegemaakt...

16 september 2010

Etna

De tweede dare & sketch uit een serie van 4 op het SA forum.  En ook dit keer heb ik gekozen om allebei de uitdagingen aan te gaan. En ook om foto´s van Sicillie hiervoor te gebruiken.


Je ziet ons op een hoop vulcanisch gesteente met in de verte (2x ) de Etna. Ik heb de foto´s zo geplakt dat het lijkt alsof de horizon een doorlopende lijn is! Maar in werkelijkheid zijn het 3 verschillende foto´s en staat de Etna zowel op de middelste als op de rechterfoto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Papier is van K&Company, life´s journey. Dit keer heb ik het eens bij 1 merk gehouden hihi.

De roos linksonder is van Prima, die rechtsboven van Xenos. Het vintageframepje is ook van Xenos en het vogeltje heb ik uit een plaatjesboek geknipt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het sketchgedeelte is eigenlijk precies over het mooiste stuk van het papier geplakt. De roos bovenaan het papier was erg vaag en bijna niet te zien.  Daarom heb ik een deel dat achter de sketch zat uitgeknipt, verfrommeld, weer uitgevouwen en met inkt bewerkt. Deze heb ik precies over de oorspronkelijke afbeelding geplakt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Verder heb ik niks meegemaakt...

12 september 2010

Just a cloudy day

....at the beach. Wat een slecht weer hadden we op onze laatste dag in Sicilie. Maar aan het strand vonden we dit geweldige piece of art. Alhoewel we de bedoeling van het toilet niet helemaal begrepen, grappig was het wel. De bordjes wijzen de weg naar lekker weer, maar wij vlogen de volgende ochtend terug naar Nederland.
Deze layout heb ik ingestuurd voor Creative Scrappers sketch nr. 119 en voor de sketch en dare D1 op het SA forum.Het papier is van The Girls Paperie, Making Memories en Basic Grey.Verder heb ik niks meegemaakt...

10 september 2010

Vintage Tag

Voor de september challenge op het Vintage Affair blog heb ik een dubbelzijdige tag gemaakt.

Aan het hangertje hingen oorspronkelijk sokken *wink*
Met het corset idee op de voorkant wilde ik eigenlijk een ATC maken, maar het corset en hangertje waren te groot hiervoor, dus heb ik het bewaard voor een betere gelegenheid.

De balijnen zijn nagetrokken met een versamark pen en met groene embossingpoeder en de heattool bewerkt. De corsetsluiting is met groen garen gemaakt. Voor de rok zijn twee maten bloemen doormidden geknipt en op elkaar geplakt. Daarachter is de organza rok gerimpeld en bevestigd. Papier is van K&Compay.
Achter het kaartje is rondom een kantlintje gerimpeld. Dit is afgedekt met een andere tag.
De grote roos is zelfgemaakt, van gestante bloemen en volgens de Tim Holtz techniek. Voor de glitters heb ik Scrapfever decokorrels op Diamond Glaze gestrooid.

Verder heb ik niks meegemaakt...

5 september 2010

A Taste Of Summer

Een zomerse sfeerfoto layout is het thema van de sept/okt wedstrijd op het Scrappers Anonimous forum.
Toen ik de inspiratiefoto zag, wist ik meteen dat ik iets wilde doen met stroken. En dat ik de foto van het fruitstalletje op Sicilie wilde gebruiken. Maar .....dat vraagt om een totaal andere stijl dan wat ik normaal maak. Voor mijn doen dus een heel strak en kaal lootje :) :)

Ook het papier was snel gekozen, October Afternoon Thrifsthop vanwege de zomerse kleuren en ook komen de patronen van het zwarte en gele papier overeen met die op de inspiratiefoto.
Toen ik alles bij elkaar had gelegd, vond ik het te druk en heb de kleuren afgezwakt met Gesso. Maar nadat alles was vastgeplakt veranderde ik weer van gedachten en vond ik dat het hele blok te hoog op het witte cardstock was geplaatst. Alles losgeknipt en gesneden en gelijk maar besloten om toch kraft cardstock als achtergrond te gebruiken.Ik heb een chipboard zwaluw overgetrokken op papier van een Prima verpakking en een maatje groter op wit cardstock.
De bloem is gemaakt met retroponsen en een rode bloem. De blaadjes met buzz&bloom retro leaves met daarachter een stukje cardstock.

Verder heb ik niks meegemaakt...

4 september 2010

scrappen anno 1953!!!

Een tijdje terug vond ik in de kringloopwinkel een ingebonden kwartaal van het tijdschrift Margriet. Een echte schat uit 1953 :)
Al bladerend kwam ik dit geweldige artikel tegen, ik moest zo lachen, lees maar eens hoe het scrappen er 57 jaar geleden aan toe ging!! (als je op de foto klikt wordt íe groter en dus leesbaar)
Verder heb ik niks meegemaakt...