25 mei 2020

Home with a view


 Het is toch geen straf om dit als uitzicht te hebben als je veel thuis moet blijven! 

Achtergrondje gemaakt met distress inkt, water en een kippengaas-mask. Ook de bloemen zijn gekleurd met distressinkt. 


 De foto in twee maten geprint waarbij de onderste als mat fungeert. De bovenste foto heb ik langs een lineaal afgescheurd in plaats van gesneden. 

Verder heb ik niks meegemaakt...

24 mei 2020

April en Mei tabbladen

 We zijn alweer in het tweede kwartaal van 2020 en ik ben aan mijn tweede planner begonnen. Wie had dat gedacht :) Maar het eerste boekje is al helemaal vol en tot nu toe is dit een project dat ik wel lijk vol te houden :). 

Eerst maar begonnen met de tabbladen om de maanden aan te duiden.

Door corona staat het normale leven in de pauze stand, wat dit kaartje heel toepasselijk maakt! Het papier is van een SD kit,  Achuchar.   


 De kleuren April en 2020 lijken op de foto niet te matchen  maar in werkelijkheid valt dit alles mee.

Kort geleden heb ik mezelf verwend met wat ECD stempelsetjes en stanzen.  

Je hier meerdere lagen: voor het zichtvensters heb ik de leaf pcoket stans gebruikt,  daaronder een sheet met gouden tekst en daaronder weer papier uit de kit. De pocket is daarom geen echte pocket meer, want dan werd het veel te dik. Ik heb alles op de ondergrond vastgeplakt.

Altijd een beetje tegendraads dus de reinforcers laat ik naar buiten kijken. 

Verder heb ik niks meegemaakt...

23 mei 2020

Happy 23d Birthday

 Op 4 april werd je 23 jaar. Daags ervoor is deze foto gemaakt bij het strand.

Van Marjolijn kreeg ik afgelopen week en prachtig kaartje en de mandalamask van ECD opgestuurd. Ik vroeg Jacky om willekeurig drie kleuren te roepen en heb met die mask, stampin'up inkt en wat water de achtergrond gemaakt.  
 En ik putte ook nog uit een voorraadje ECD stansjes en stempeltjes die ik van Marjolijn kreeg bij mijn verjaardagspost. 
Wat een prachtmeidje he?! 

Verder heb ik niks meegemaakt...

22 mei 2020

Stay@home - Work@home


De laatste "maart" pagina's voor mijn journal. In april kwam er gelukkig weer wat ruimte voor andere belevenissen.  
 Thuis werken gaat gelukkig prima met het werk dat ik doe. Regelmatig hebben we overleg via de videovergadering. Overigens gaat videoconferencen geordender dan bij elkaar in één ruimte!! Is dat anderen ook opgevallen?
Ook de omstandigheden zijn gunstig: geen jonge kinderen meer thuis, een eigen kamer waarin ik rustig kan werken en een prachtige omgeving voor als ik eventjes pauze heb. De enige nadelen zijn eigenlijk dat je de dynamiek op je werk mist en lichaamsbeweging niet meer automatisch gaat maar het moet inplannen. 


Maar ook de vrije tijd brengen we vooral thuis door! Het Genootschap Onze Taal heeft de leukste  thuis-bestemmingen in deze prachtige tekening weergegeven. Ook in moeilijke tijden blijft humor belangrijk hoor! 

Op de Facbookpagina van Elizabeth Craft Design kwam ik deze veilige activiteiten tegen. Hoe hilarisch en herkenbaar!! 

Wij gaan in mei naar Schuurmonnikoog. Die moet geschilderd worden. Later dit jaar misschien nog Verveeluwe, Zoombabwe of het driedeurenpunt...


Verder heb ik niks meegemaakt...

12 mei 2020

Corona-woorden Nieuwe woorden en begrippen sluipen onze taal binnen. Overal duiken Corona taallijsten en COVID19 woordenboeken op. Dit zijn wat woorden die mij opvielen...


Ik heb een collage gemaakt van pictogrammen en tekst hier en daar bewerkt. Daarna ter grootte van een planner pagina afgedrukt en rechts de strip geplakt. De reinforcers lijken wel een beetje op het Corona symbool.

 De rechterpagina is de achterkant van een pagina die ik eerder heb gemaakt, met de lammetjes.
Hier heb ik een halve mask ingevet met Versamark en zwart embossingpoeder op de afdruk gebruikt. Ik vind het mooi dat het niet helemaal dekt en een beetje rommelig is. Daarna met versamarkpen wat delen aangestipt en daar oranje en paars embossingpoeder gebruikt.
Mijn stansje met het uithangbord weer eens van stal gehaald en een stempel gevonden met een mooie quote: Laughter: life's best medicine. Ik vind dat ondanks de heftigheid van deze tijd er ook ruimte moet zijn voor een kwinkslag en humor. Anders kom je er nooit doorheen.
#StayHomeECD

Verder heb ik niks meegemaakt...

5 mei 2020

Bedankt collega's


Ik vind dit een mooie variant op de foto actie "wij blijven hier voor jullie, blijven jullie thuis voor ons?" Hiermee bedanken mijn Antoniuscollega's voor hartverwarmende acties en steunbetuigingen, maar benadrukken tegelijk dat het belangrijk is dat we die sociale afstand blijven respecteren, zodat zorgmedewerkers veilig hun werk kunnen doen. 
Bedankt colléga's voor jullie harde werk! 

Verder heb ik niks meegemaakt...

Quarantaine...

Een prachtig lied over de Coronacrisis, die we maar niet wilden zien aankomen... 
https://youtu.be/2gQ8bs2doYU
Melodie: "La Boheme"
Zang: Carmen Hovestad
Piano: Victor Weigand
Tekst: Jelle Pieters

Verder heb ik niks meegemaakt...