26 februari 2023

Manus' eerste jaar

Op 6 september 2022 kwam Manus bij ons wonen. Hij is vernoemd naar Herman (Hermanus) Brood omdat hij bij de familie Brood is geboren. 
In mijn sidekickplanner maak ik per maand een verslag van zijn eerste jaar bij ons. Dit bedacht ik pas onlangs, toen ik naar een scrapweekeind ging en een project zocht! 

oeps, verkeerde geboorte datum dit moet 15 juni zijn. Dat kaartje vervang ik nog. 
Alle journalling moet ik nog toevoegen. Daar heb ik ruimte voor gelaten maar ook tussen sommige pagina's een pocket gemaakt waar ik een kaartje in kan schuiven. 

De eerste dag rende Manus het hele huis rond, ving een vlieg en viel als een blok in slaap.

O,o, wat een onschuldig koppie. Maar in de eerste week heeft Manus al gelijk een vogel gevangen. Nog maar 13 weken oud en hij kwam nog niet eens buiten! Er vloog er een koolmeesje naar binnen en voor we het in de gaten hadden was dit een speelobject geworden. De toon is gezet. 

Manus wil graag spelen. Als ik te lang aan het knutselen of aan het werk ben, dan zorgt hij wel dat hij toch de aandacht krijgt.
In november mocht 'ie naar buiten, wel aan een lijntje want in december zou hij pas gecastreerd en gechipt worden. Wát een belevenis! Hij klom meteen al in een boom maar omdat ie aan een lijntje zat, kukelde er net zo hard weer uit. Manus kijkt vooral heel erg veel naar boven, we hoopten dat hij veel muizen gaat verschalken, maar ik ben bang dat het vooral vogeltjes gaan worden.

Dit was ook hilarisch. Zowel Manus als de schapen hadden allemaal een groot vraagteken boven hun hoofd: wat is dát nou voor dier!!!???
Sinds januari mag hij alleen naar buiten.  Hij vindt het wel gezelliger als we meegaan of als Ed aan het werk is, zodat hij gezelschap heeft. 

Bomen klimmen blijft een favoriete bezigheid. 

Zit je nou alweer te scrappen...ik verveeeeeeeeeeel me!Verder heb ik niks meegemaakt...

3 opmerkingen:

Marjolijn van Elsberg zei

Jaaaaa, nu wel, de link naar jou blog werkt niet meer vanuit mijn blog. Vreemd. Maar wat een geweldig leuk album is het geworden Jolanda. Echt, de foto's wat is Manus fotogeniek!!! Heerlijk. en echt leuke details in je album en er aan, hihi.

Anoniem zei

Wat een leuk album over Manus.
Wat een knappert.
Er is veel te zien op je pagina's.
Ik kom hem én Manus in het echt bekijken.
Groetjes Anita

Heidie zei

Wat een mooi album heb je gemaakt. En wat een mooie kat is Manus. Echt fotogeniek.

Liefs Heidie