24 juli 2010

Vintage Family Album

Sinds vorig jaar ben ik oude familiefoto´s aan het inscannen. In dezelfde tijd kreeg ik van iemand dit boek, op A5 formaat, waar een cursus in had gezeten. Toen ontstond het idee om hiervan een album te maken met die oude familiefoto´s en mijn herinneringen. Deze week heb ik het weer eens van stal gehaald en opgefrist vanwege de juli-challenge op het Websters netwerk, het scrappen van je vintage foto´s!

Het hele album is gemaakt met verschillende lijnen Websters Pages. Ik heb gewoon lekker alles door elkaar heen gebruikt, weinig embellishments toegevoegd, wel veel patronen uitgeknipt.
Hieronder staan een aantal foto´s. Als je ook de meer recente wilt zien kun je hier kijken naar een slideshow.


Aan de linkerkant heb ik doorgesneden en bestempelde kraft enveloppen bevestigd. In de hierdoor ontstane pockets zitten journalling kaartjes met oude foto´s van mijn opa´s en oma´s, ouders en veel jeugdherinneringen.
Het middelste deel bestaat uit oude trouwfoto´s van de huwelijken van opa´s en oma´s, ouders en schoonouders, en eindigend met mijn eigen trouwfoto.
Aan de rechterkant tenslotte heb ik bovenin de kaft twee gaten geponsd en met boekbindringen een omklapboekje bevestigd dat ik ook met Websterspapier heb gemaakt. Hierin staan recente familiefoto´s van de "koude kant" zoals dat hier heet, mijn schoonfamilie.
 

Verder heb ik niks meegemaakt....

19 opmerkingen:

Annelies zei

Ontzettend mooi en creatief!

Anoniem zei

Dat is gaaf geworden Jolanda,en mooi later voor Jacky!
P.s. ik geloof niet dat ik je trouwfoto's ooit heb gezien....ik weet nog wel dat je een rode jurk aan had en jullie de lekkerste bruidstaart hadden die ik ooit in mijn leven heb geproeft! Zelfs na al die jaren is er geen betere taart voorbijgekomen,zelfs niet op mijn eigen bruiloften....

CEE zei

Wat is het onzettend mooi. Lijkt mij enig om te maken. Een hoop werk heb je er van gemaakt. Leuk die oude trouwfoto's. Het is iets waar je heel trots op kunt zijn.

Groetjes,
Carla

Petra zei

Wat een geweldig mooi boekje heb je er van gemaakt. Ikzelf ben helemaal dol op oude foto's, het is zo leuk om daar mee te werken. Zo'n boekje vergt altijd heel veel tijd om het te maken, maar dan heb je ook eer van je werk.

Marian zei

OHH!!Dit vind ik écht super gedaan!Wat een leuk idee om het op deze manier bij elkaar te voegen..

groetjes,Marian

xmelisx zei

Wauw zeg! Echt super gaaf geworden!!

Groetjes Melissa

Marjolijn van Elsberg zei

Echt enorm mooi gedaan Jo, wat een werk is dat geweest. Ik zat bij toeval deze week met mijn drie in een album in de hand en ben nog geen streep verder, jij maakt je projecten tenminste mooi af. Prachtig papier en mooi afgewerkt met de swirls. Je enveloppen mapje is ook mooi bedacht, dat idee wil ik wel een keer lenen van je. Wat een leuk album voor Jacky later zeg, je bent je vakantie goed begonnen zo.

Groetjes Marjolijn.

Lilian zei

Jolanda..............WOW.......wat heb je er weer iets bijzonders van gemaakt meis....helemaal geweldig, prachtige foto en hele mooie details, het is echt een lust voor het oog en een prachtige herinnering, meis koesteren hoor, maar dat komt wel goed bij jou.

lieve groet Lilian

Henriëtte zei

Een super project heb je gemaakt, waar lekker veel foto's in kunnen........geweldig mooi...

Tamara zei

wow wow wow!! wat een gaaf album is het geworden zeg :D xx

Unknown zei

Tjonge, jonge...ben er stil van! Wat een project! Ik vind het prachtig!! (maar dat dekt de lading niet eens...) WOW!!!!!

Liefs,

marjan zei

Wat een prachtig boek is dit geworden !!
Echt geweldig met die enveloppen en al die mooie foto's....Ik ben met een traveljournal bezig ,denk dat ik wel wat inspiratie hieruit kan halen:):):)
Super !

Ellen zei

Wauw, hij is helemaal super zeg!! Die ga ik goed onthouden, maar dan met hele andere foto's, vind dit een superleuk album!!
En Websters blijfs gaaf papier!

sam zei

wat een werk! MAAR SUPER GAAF!

Chantal zei

oh wow, jeetje zeg, ben er even stil van! Wat een werk en wat super mooi zeg! Helemaal top! Ben zeer onder de indruk.

bea zei

Wat een supergaaf album , erg leuke details !
De enveloppen map is erg mooi en de fotos wat een groot bezit zeg !
Heel leuk om vaak in te snuffelen !

Jolanda zei

Oh wat is dit mooi!!super.

Raf mama’s mini dingen zei

nou hier heb ik maar 1 woord voor hoor! PRACHTIG!!

Joyce zei

ooohhh WAUW! wat een onwijs prachtig album is dit! Echt super super gaaf! Zal wel veel werk zijn geweest, maar het resultaat is dan ook geweldig.


Verder staan er nog meer onwijs mooie, leuke dingen op je blog, maar om overal te reageren gaat niet lukken, dan ben ik morgen nog bezig ;-)


Groetjes Joyce