9 september 2017

Battle Of The Ovens 2017 edition

De BOTO is een jaarlijks kookfeest met de Plusscouts. Op verschillende plekken in onze bostuin wordt dan op vuurtjes gekookt en we eten het gerecht steeds daar waar het bereid is. Bij aanvang krijgt iedereen een bord, bestek en een stoel en die neem je de hele avond met je mee.We hadden zeven gangen en de koks hadden zichzelf wéér overtroffen. Het thema was "koken met booze" dus overal moest iets van -al dan niet zelfgestookte- drank doorheen zitten.

We begonnen met een vruchten-garnalensalade gevolgd door hollandse haaievinnensoep.

Daarna kregen we in whisky en stro gegaarde kip uit de Dutch Oven. Hierbij   rozemarijnaardappeltjes die in aluminiumschalen waren gebakken. Tussen de schalen steeds alufolie en kooltjes, handig!!


Tussendoor is het trouwens hard werken, want steeds moet er weer hout op het vuur om kolen te maken voor de Dutch Ovens.

 Een vuurtje verderop deden we ons tegoed aan in whisky gemarineerde, gepekelde kip uit een rookoven. Deze rookoven was oorspronkelijk een stalen locker, gelukkig proefde je niets meer van de gymschoenen. De kip werd vergezeld van een koolsalade met in port gewelde rozijnen.

We verplaatsten ons naar een grote pan Barry's Roadkill Special, bestaande uit stoofvlees, 100 verschillende soorten groenten en een halve fles port. De saus kon je lekker wegsoppen met een stuk versgebakken cornbread.


Ondertussen was het team voor het nagerecht ook al in de weer: in een Dutch Oven werd een cake gebakken,  tegelijk op de houtoven poffertjes gemaakt en in de braadplaat boven het vuur het fruit gebakken. Jammer genoeg hebben we hier geen foto's van omdat het al te donker werd.

We sloten de maaltijd af met koffie en een proeverij van allerlei zelfgemaakte likeurtjes: drop, Tia Maria, kaneel, sinaasappel of muntlikeur is slechts een kleine opsomming.  
Na de afwas genoten we nog van een beetje staren in het vuur onder begeleiding van gitaarmuziek door Richard. Het was weer top en volgend jaar is ons eerste lustrum. Nu al zin in!!
gebakken fruit, linksonder cornbread en rechts de rookoven-locker

Hieronder kun je het album als totaal zien: flip flap pagina's en overal vakjes om tags in te steken. Het papier is van Kaiser Kraft. Omdat de nadruk op de foto's moet liggen, heb ik er op wat stickertjes na, niets aan aan toegevoegd.

In principe kun je het album met één vel papier maken, maar ik heb er eerst een paar verpest met de randpons :P
Het patroontje voor dit album werd bedacht door Pascale en vond ik op het blog van Maja Design.

Verder heb ik niks meegemaakt...

4 opmerkingen:

Monique zei

Heerlijk om dit zo nog eens het te beleven.
En voor volgend jaar :
#battleOfTheStew
#battleOfTheChampaign
#battleOfTheRootvegetables
#battleOfTheFruits
#battleOfItaly

Kitty zei

Ooooo, wauw, wat een geweldig leuk boekje. Wat een uitdaging ook zo'n battle! Heel anders koken, geweldig. Complimenten ook voor degene die de foto's gemaakt heeft, ziet er heel professioneel uit. Kortom, SU-PER!

Marjolijn van Elsberg zei

Wanneer start jullie restaurant?? Wat klinkt dat allemaal heerlijk, ik zou zo aanschuiven! En wat een leuke mini. En je hebt weer wat vellen weggewerkt uit je voorraad, ;P
Erg leuke foto's ook, ze vertellen echt een verhaal. Succes met de plannen voor jullie 1e lustrum alvast!

Julie Tucker-Wolek zei

This is AWESOME! LOVING the photos and the colors!!!!!!!!!!!