19 maart 2023

Verjaardagenplanner Flower Fairies

Omdat de verjaardagskalender zoek is maakte ik deze verjaardagenplanner voor op mijn bureau.  Het papier met de maanden had ik al járen in huis en ik heb er nu eindelijk een bestemming voor.  De eerste helft van het jaar is klaar: 

De indeling is steeds hetzelfde: 
Op de rechterpagina vormt de maand een pocket waarachter een kaartje zit met de dagen van de maand. Aan de onderkant steeds een foto uit eigen tuin, van een bloem of boom die in deze specifieke maand bloeit. 
Je vraagt je misschien af waarom de pockets aan de linkerkant open zijn en niet rechts? Nou, ik ben linkshandig, dus dat is prettiger voor mij. Bijkomend voordeel is dat de kaartjes niet uit het album kunnen vallen!
Op de linkerpagina vind je steeds een flower fairy, van dezelfde bloem of boom. De geprinte teksten zijn  weetjes over die bloem of struik. Dit is geprint in mijn eigen handschrift waar ik ooit een digitaal lettertype van heb laten maken.  Let in het bijzonder op de april flower fairy, die heeft niemand!! 

Deze vleugeltjes maakte ik door puffy paint op een stukje mica te stempelen. Als je de afdruk verwarmt met de heattool, krijg je dit effect: 


Januari, sneeuwklokje


Februari, winterjasmijn


Maart, wilgenkatjes


April, Magnolia (en een hele bijzondere fairy!)


Mei, vingerhoedskruid


Juni, campanula 


   

Verder heb ik niks meegemaakt...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat knap en gaaf gedaan Jolanda👍👍

Kitty zei

Geweldig! Ik heb nog eens een flowerfairy geborduurd, iets van 100 jaar geleden ofzo... ;)