31 december 2021

Pop-up Album Stamperia Forest


Mijn kerstvakantie was goed besteed! Ik wilde een pop-up album maken met het mooie Forest papier van Stampéria en dat is ook gelukt...
Dit is de voorkant van het album:Het album is een beetje dik geworden maar met karabijnhaken, een kettinkje en wat mooie bedels was dat snel opgelost. En op de achterkant prijkt een mooie eekhoorn! We zien hem straks nog terug.

Het album is bekleed met groen fluweel boekbindlinnen. 

Pagina 1 en 2: hier heb ik niet zoveel aan toegevoegd, alleen de vogel, de beer en de quote. 

Pagina 3 en 4: De sluiting maakte ik met de ECD Iris shutter, zo simpel maar wat een leuk effect! Het sluit met een magneetjes. 

Pagina 5 en 6: Dit pop-up idee zag ik bij G45. Eigenlijk is het alleen een lijstje waar ik alleen een plaatje en een leuke quote aan heb toegevoegd. 


Pag 7 en 8: De Iris Shutter van ECD is ook superleuk om in een album te gebruiken. Ik moest de overlay wel een stukje inkorten, maar daar zie je niets van. Het is een dik pakketje geworden maar past prachtig in dit album. Pagina 9 en 10: ook hier heb ik weinig aan toegevoegd, wat plaatjes en een quote, that's all.


Pag 11 en 12: Dit was passen en meten. En heel veel knipwerk haha! Bijna alles op het knipvel (20,3x20,3) is in deze pop-up verwerkt. Pagina 13 en 14: Een waterval pagina, als je aan het strookje trekt, waaieren de pagina's om als pagina's in een boek. Ook dit was veel meetwerk omdat de standaard maten niet kon gebruiken die in de uitlegfilmpjes worden gegeven. Pagina 15 en 16: Een heel mooi stukje papier, dat ook weer weinig extra's nodig heeft. Ik voegde er wel een pocket uit de summer journal set aan toe zodat daar wat kaartjes en een quote in kunnen. 


Tussen 4 van de pagina's zit aan de zijkant nog een vakje, waar ik kaarten in heb gedaan. 

Pagina 17  en 18: hetzelfde lijstje / pop-up als op pagina als 3 en 4. Hier heb ik extra vissen aan toegevoegd voor een 3D effect. Het zeewier en zeepaardje komen uit de summer journal collectie van ECD.


Pagina 19 en 20: met dit schuifsysteempje kun je de bovenste of onderste helft van de pagina verder openklappen. Je vind er plaatjes van de vier seizoenen. 
Pagina 21 en 22: geen special effects op deze bladzijden, alleen wat mooie plaatjes. pagina 23 en 24: op deze pagina's vind je het zelfde systeempje als op bladzijde 3 en 4. Dit is trouwens ook superleuk voor een felicitatiekaart. 


Ook hier heb ik een pocket gebruikt om extra kaartjes en quotes op te kunnen bergen.

Pagina 25 en 26: Ik heb een extra kaart uit de set gebruikt om het water te laten doorlopen op de volgende pagina. De luchtbellen maakte ik met chipboard, inkt en clear-embossingpoeder.


Materialen 

Kaft:

 
Albumpagina’s:
 
Stanzen:


Verder heb ik niks meegemaakt...

5 opmerkingen:

Marjolijn van Elsberg zei

Jeetje Jolanda,,wat een werk en wat een prachtig album. Je komt niet uit gekeken!!! Wat een details en ingewikkelde pagina's Mooi papier ook. Een album om te koesteren, vakantie goed besteed.

Anita zei

Ik heb mijn ogen uitgekeken Jo.
Wat een mooi album met dat prachtige papier.
En het eekhoorntje wat door de iris shutter kijkt goed bedacht hoor.
En natuurlijk je "aquariummetje" prachtig.
Knap stukje knipwerk,ik doe het je niet na ;-)

Lia vdB zei

G E W E L D I G....... wat een eer van je werk ook. Prachtig.

Hartelijke groeten en een fijne jaarwisseling.
Lia

scrapsylz zei

Heerlijk om doorheen te bladeren. Wat een werk, maar met zo'n mooi eindresultaat? Bedenk je al die techniekjes zelf of is dat een kwestie van googlen?

Unknown zei

Zo mooi !!!