30 juli 2021

Travel journal 2021


Dit is geloof ik voor het eerst dat ik een vakantie-album helemaal heb voltooid! Deze keer heb ik geen van dag tot dag verslag gemaakt maar gekozen voor clusters en activiteiten. Het papier is van Stampéria, Celebrations. Er waren erg veel taartjes, kuikentjes en cadeautjes, maar die heb ik weggewerkt.  


Ik wilde graag zelf het basisalbum maken in het A5 formaat van de ECD Essentials Planners. De pagina's heb ik gebonden door er kralen doorheen te rijgen (herken je de truc, Marjolijn??). Chantal van Scrapfever heeft de kaft voor me gesneden, precies op maat voor de Essential Planner pagina's van ECD. 

Op geitenboerderij de Brömmels in Woold is van alles te beleven. Er wordt kaas gemaakt, en in de boerderijwinkel verkopen ze allemaal lekkernijen, van geitenkaas tot Achterhoeks bier. worst, allerlei zelfgemaakte jams..heerlijk! 

Bij toeval fietsten we langs dit museum, waanzinnig leuk! Het was een afbraakpand dat de bewoners in zo'n 20 jaar tijd helemaal eigenhandig in oude glorie hebben hersteld. Ze waren er ook mee op televisie, bij het programma Binnenstebuiten.  Uit de folder heb ik het binnenste gedeelte gesneden en foto's achter geplakt.


Ik ben nog nooit in een Synagoge geweest, maar nu werd er een rondleiding gegeven. Mirjam vertelde ons over de geschiedenis van het gebouw en de Joodse gemeenschap in Winterswijk en de verschillen vóór en na de oorlog. Het gebouw links was vroeger een school. Daarachter ligt de begraafplaats, die we ook hebben bezocht. Zelfs het badhuis is er nog.  

Oo de steengroeve is een bezoek waard. In de oude groeve, die nu door Natuurmonumenten wordt beheerd, huist de Oehoe. Met wat moeite konden we het nest onderscheiden. We daalden af naar de huidige groeve waar ook bijzondere dieren te vinden zijn: escargots, de rugstreeppad en een bijzondere salamander. De salamander hebben we niet gezien. 

Zomerseizoen, overal klaprozen. Ik vind ze het mooist als ze door oude machines en roestige hekken heen groeien. Hier twee foto's die op heel verschillende plekken zijn gemaakt. 

We hebben veel gefietst. Op deze twee pagina's heb ik foto's verzameld die gedurende de hele vakantie zijn gemaakt. Lekker compact :) 

Onze plek was niet groot maar wel heel idyllisch. Via een klein paadje achter de caravan kwamen we op een weiland dat ook bij de boerderij hoort. Hier mag je ook gebruik van maken en konden we heerlijk genieten van het uitzicht, een beetje relaxen, koken en naar de zwaluwen kijken. Elke avond verscheen aan de rand van het bos een reetje.

Gebruikte materialen:

Kaft en binding: DIY Albums – Scrapfever; Boekbindlinnen Zwart – 50 x 50cm – Scrapfever; Designpapier; Scrapfever Brad met Ring Klein Brons – 4 stuks – Scrapfever, Scrapfever Kettinkje Brons 3.5mm – 50cm – Scrapfever, Scrapfever Karabijn Slotje 18mm Brons – 5 stuks – Scrapfever; Scrapfever Snijmal – Auto met Caravan – 3 stuks – Scrapfever; lint, koord, kralen, houten uiltje; Bedels Metaal – Scrapfever

Pagina’s:  Stamperia Celebration Papierpakket 10 vellen van 20,3 x 20,3cm – Scrapfever; Card Deco Cardstock Linnen Structuur 30,5 x 30,5cm – Olijfgroen – ScrapfeverDistress Inkt Mini – Mowed Lawn – Scrapfever; Distress Inkt Mini – Hickory Smoke – Scrapfever; DDBD Structuur pasta glad – Scrapfever vermengd met embossingpoeder cement; Shine Pearl Pigment Poeder – Shimmer Copper – Scrapfever; allerlei stempels, stanzen én…… de printer. 
Verder heb ik niks meegemaakt...

3 opmerkingen:

Anita zei

Wat een fantastisch album Jo.
En helemaal zelf gemaakt.
Mooie herinnering.
Groetjes Anita

Heidie zei

Wat een mooi album. En leuk dat jullie in Winterswijk waren. Dat is niet zo heel ver van ons vandaan. Daar kun je heerlijk ijs eten in centrum.

Liefs Heidie

Marjolijn van Elsberg zei

Oh Jolanda, wat een prachtig album heb je weer gemaakt. Jij hebt echt de smaak weer volledig te pakken zeg! en zoals je al zegt, niet alleen een album maar nog gevuld met mooie herinneringen ook. Ziet er uit als een heerlijke vakantie. Ik mis alleen de foto's waar ji op zou moeten staan, hihi. Of maak je daar een apart album van. ;)