3 juni 2021

Book of Wisdom

Op 5 mei begon ik aan een giga project: het Book of Wisdom en vandaag is het (zo goed als) af!


Eerst wilde ik een Halloween versie maken, maar uiteindelijk toch niet gedaan. Halverwege het boek bedacht ik dat het een mooi opbergkistje is voor de wandeltocht die Ed gaat doen: Laat die tocht nou de "Walk of Wisdom" heten! Het is een soort Pelgrimsroute rond Nijmegen, totaal 136 kilometer. 


Oehhh dit was echt een monnikenwerk. Al die strookjes snijden, opruwen, weer snijden en opplakken.  Maar wel met een geweldig resultaat! 

 Aan de achterkant zit een ieniemienie boekje verstopt. 

Het vitrinekastje was ook een feest om te maken. Ik heb er uiteindelijk wel een magneetje in moeten doen omdat het deurtje steeds openvalt. Toch niet netjes genoeg gewerkt...

Ook de bloemen zijn zelf gekleurd. Ik had niet de inkten en sprays van het boodschappenlijstje maar nog wel een paar flesjes Glimmer Mist. Dat schijnt trouwens niet meer te bestaan.
 
De eyelets en het sleuteltje heb ik een oude look gegeven met embossingpoeder in de kleur verdigris.

Zo schattig! Dat lampje doet het dus echt he? Het stolpje heb ik zelf toegevoegd, dit hoorde niet bij het pakket. 

Ook de klok gaf ik een eigen draai. De metalen wijzers had ik nog ergens liggen, en vond ik leuk om toe te voegen. Bij het project zat goud embossingpoeder maar dat vond ik te glimmend. Daarom heb ik brons en verdigris gebruikt voor een lekker verweerd effect. De klok zelf is ook van karton he!

Alle boekjes bij elkaar. Het zijn er wel 13!!! De boekjes in het vitrinekastje zitten vastgeplakt. De andere kunnen open.  

De foto's hieronder geven je een idee van het formaat van de boekjes en het materiaal waar alles van is gemaakt: grijs chipboard, diverse soorten papier, verfjes, inktjes, pasta's en lijm. Kind kan de was doen...Het albumpje links moet ik nog afmaken, daar komen de foto's van Ed zijn tocht in. Ook achter het klepje en in de laatjes komen nog wat dingetjes die daar mee te maken hebben. 


Het was een bult werk maar ook supergaaf om te doen.  Veel leuke technieken geleerd bij dit big project van Scraptacular Design.  
  
Verder heb ik niks meegemaakt...

3 opmerkingen:

Els zei

Wow wow wow dit heb je prachtig gemaakt Jolanda en wat een enorme klus om dit resultaat te krijgen. Er zijn zoveel leuke details te bewonderen. Super!!
Een tijdrovend klusje maar dan heb je wel een pracht creatie waar je heel lang van kan genieten.
Groetjes, Els

Kitty zei

Wat een superproject en wat heb je het prachtig uitgevoerd! Chapeau!

Marjolijn van Elsberg zei

Man manman, wat is het toch een prachtig boek geworden. Een genot om steeds weer in te kijken. Ogen te kort!!! Ik moet echt snel aan de slag.