25 juni 2022

Mini-overslagalbum Scrapfever met Stampéria Provence

Scrapfever legt in een aantal stap voor stap filmpjes uit hoe je met chipboard en papier een stevig mini-album zelf kunt maken. De basis kan je eigenlijk telkens opnieuw toepassen, en je kunt daarna eindeloos varieren met de maten, de kaft en de pagina's.  Voor dit overslagalbum gebruikte ik prachtig papier van Stampéria (Provence). Ik heb niet alle voorbeeldpagina's gemaakt, maar ook enkele eigen favorieten toegepast.

Doordat bijna elke pagina wel een techniekjes of iets interactiefs heeft, is het heel zwaar (bijna 6 ons!) en staan hieronder heeeeel veeeel foto's. Have fun! 
 

Om het album te sluiten heb ik knopjes met ringetjes en karabijnhaken gebruikt. Een bedeltje er aan voor de aankleding. Het plaatje achter de glasbubbel het ik uit het designpapier gestanst. 

Aan de rug heb  ik een tasseltje (kwastje) en wat bedeltjes gehangen. Ziet er altijd gezellig uit. Stampéria heeft ook bijpassende houten chipboards en diecuts. De pot met lavendel heb ik bewerkt met wat kleurtjes distress inkt.  


 Je hebt echt niet overal een stans voor nodig, et een stukje designpapier of cardstock een rilmesje en de enveloppenpons kun je heel eenvoudig pockets op maat maken!

De eerste pagina rechts kun je openklappen en dan verschijnt er een vouwkaartje.

Het strookje zit met magneetjes vast, zodat het kaartje niet open valt. Ook aan de achterkant zit een magneetje om het kaartje aan de pagina vast te kleven. Bij de volgende pagina's is de linkse een eenvoudige pagina met een mooie afbeelding. n.

De rechterkant kun je van bovenaf neerklappen en verschijnt er een pop-up pagina. Ik ben er gek op! Ik ben niet zo wiskundig aangelegd, dus voor het snijden en rillen van de trappetjes heb ik een oude kaart als mal gebruikt. Ook hier heb ik mooie chippies gebruikt. 

We slaan de bladzijde om en komen bij twee pagina's die verder opengeklapt kunnen worden. 

Hier moest ik een lelijk stukje wegwerken. Ik heb er een diecut op geplakt, net alsof de pot nu op ht kastje staat.

Links kun je 1 pagina openklappen, waarna je boven en onder nog twee flapjes hebt. 


De rechterkant vouwt in drieën uit. Ik heb van restjes wat strookjes opgeplakt waartussen je tags, foto's of briefjes kunt schuiven.  Nadat je alles hebt dichtgeklapt en de magneetjes de boel weer bij elkaar houden komen we bij het volgende project.  Het techniekje links heb ik al eens gebruikt.

In het midden zit een gleuf van boven naar beneden, daarmee schuif je het middelste kaartje op en neer. Als het helemaal beneden of helemaal boven zit, kun je de bladzijdes openvouwen. Zit ie in het midden, dan blijft alles netjes op zijn plaats.


Dit is een supergeinig techniekje! Je trekt het kaartje naar rechts en dan floept er opeens een extra paginaatje uit. Simpel om te maken, je moet het alleen even verzinnen (iemand anders dan :P) Dit komt uit het voorbeeld van Scrapfever. Boekje in boekje. Ook een popup pagina, maar dan anders :) Voor de laatste duurde het lang voordat ik wat inspiratie had. Het papier was bijna op, maar ik had nog wel heel veel knipvelletjes. Dus ik had vierkante, kleine bladzijtjes nodig. Dit is het geworden. Alleen het terugvouwen is wat lastig, ik denk dat ik ze nog even ga nummeren.  Middelste kaartje houdt met  twee magneetjes de boel weer bij elkaar.  

Materialen
Chipboard DIY kaft met overslag 15 cm DIY Albums – Scrapfever
2 x 15x15 en 1x20x20 en cardcollection set Stamperia Provence
Distressinkt seedless provence preserves Distress Inkt Mini – Seedless Preserves – Scrapfever 
Boekbindlinnen velours paars Boekbindlinnen – Scrapfever
Bedeltjes, knopjes, kettinkje, kwastje en karabijnslotje brons Bedels, Slotjes & Metaal – ScrapfeverVerder heb ik niks meegemaakt...

3 opmerkingen:

Lia.vdB zei

Wowowow... wat een gave uitvoering. Complimenten.

Anoniem zei

Wauwwww, echt een prachtig album!!! Nu wel vullen Jolanda. Zonde om zo te laten liggen. Liefs Marjolijn.

Anoniem zei

Wat heerlijk om naar te kijken.Er is zoveel te zien.Je pop up is prachtig.
Groetjes Anita