5 februari 2012

Teddybear 1968-2012

Op het Scrapfever forum kreeg ik als personal challenge van Carla een sfeerfoto en de opdracht om over een dierbaar  speelgoed uit mijn jeugd te scrappen. Nou dat was niet moeilijk, ook al ligt beer al 20 jaar bij mijn moeder op zolder in een koffer, toch wist ik meteen dat hij het moest worden.
De beer kreeg ik van mijn oma, en is daarvoor van mijn eigen vader geweest. Oma heeft beer helemaal opgeknapt, nieuwe kleertjes gebreid, een petje op zijn stukgekloven oor gezet en nog wat reparaties. Op de foto uit 1968 lig ik in bed bij mijn oma, de boxer Chico ligt er gezellig bij.

Voor de layout heb me laten inspireren door sketch #64 bij Sketchabilities . Het papier is van Graphic 45, ik heb de lijnen steampunk debutante en playtimes paste gecombineerd. Het klokje time flies heb ik gescand en met UTEE bewerkt voor 3 D effect. (En omdat de banner van de boom anders over het klokje viel ;) ) Het chipboard frame is bewerkt met embossingpoeder in de kleur “verdigras”


At the Scrapfeverforum I received as a personnal challenge from Carla:  a moodphoto and the assignment to scrap a childhood toy. Well this wasn´t too difficult… although bear has been staying with my mom for over 20 years, I knew right away that this would be my subject. The bear was my fathers toy when he was little, and my grandmother repaired and fixes him for me to play with. The pic is form 1968 in my grandmothers house, Chico her boxer joined us also

I was inspired by sketch 64 at Sketchabilities. Papers are from G45, I combined steampunk debutante and playtimes past collections. I scanned the clock time flies en covered it with UTEE and the chipboard frame with embossingpowder “verdigrass”.

Verder heb ik niks meegemaakt...

15 opmerkingen:

Unknown zei

wow, wat een zeer mooie LO
graphic 45 is een van mijn favorieten papier
gr.agnes

Marjolijn van Elsberg zei

Jeetje Jo, ik word altijd groen van jaloezie als ik dit soort foto's zie! Een beer die nog van je vader is geweest, geweldig. Ik heb echt niets meer uit mijn jeugd, zelfs mijn eerste poëziealbum ben ik kwijt, maar wat heb je dit mooi verwerkt en wat een toepasselijk papier, echt geweldig. Heeft Jacky de beer ook gehad? Of is hij te kwetsbaar georden?

Julie Tucker-Wolek zei

Love love love love this Jolanda! I loveeeeeeeeeeeeee the photo, the colors and loving all the teddy bear goodies!!!! Just GORGEOUS! :):):):):):):):):):):)

Anita zei

Met dat geknip van jou heb je een echt eigen stijl gecreeerd,gaaf hoor.
En wat leuk dat je gelijk deze beer voor je lootje wilde gebruiken.
Ik begrijp het wel hoor,echt een stukje nostalgie met een mooi verhaal.
Prachtig lootje Jo!

Groetjes Anita

Brendaxx zei

Echt een schitterende LO!!Supergaaf Jo! Wat geweldig ook dat je die beer nog hebt!
Groetjes,Brenda

Melanie zei

Wat een gave LO is het geworden jolanda! Helemaal geweldig!

Marcia Dehn-Nix zei

Awesome layout! LOVE the fussy cutting and all the details. Thanks for playing along with us at Sketchabilities!

S. zei

Ik vind hem echt supergaaf geworden!
Helemaal perfect met al die kleine details

bmartes zei

Oh Jo wat een geweldige layout!! En wat een leuke foto's, wat een schatje was je....
En die teddybeer is zoooo lief!
Helemaal super!
Groetjes,
Arja

Victoria Freze zei

amazing layout! they're look at each other with love and tenderness. thanks for playing along with Sketchabilities!

Debbie Sherman zei

oh wow! Gorgeous layout!!

Romy zei

Wat een prachtige vintage layout! Je knipwerk is super en het teddybeer vierkantje past perfect bij de foto!

Heb je trouwens al de call op het G45 blog gezien? Volgens mij zou jij perfect in hun team passen:)

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Debbi Tehrani zei

Darling photos and an absolutely gorgeous layout!

Unknown zei

wow werkelijk prachtig

groetjes carla