Pagina's

26 februari 2023

Manus' eerste jaar

Op 6 september 2022 kwam Manus bij ons wonen. Hij is vernoemd naar Herman (Hermanus) Brood omdat hij bij de familie Brood is geboren. 
In mijn sidekickplanner maak ik per maand een verslag van zijn eerste jaar bij ons. Dit bedacht ik pas onlangs, toen ik naar een scrapweekeind ging en een project zocht! 

oeps, verkeerde geboorte datum dit moet 15 juni zijn. Dat kaartje vervang ik nog. 
Alle journalling moet ik nog toevoegen. Daar heb ik ruimte voor gelaten maar ook tussen sommige pagina's een pocket gemaakt waar ik een kaartje in kan schuiven. 

De eerste dag rende Manus het hele huis rond, ving een vlieg en viel als een blok in slaap.

O,o, wat een onschuldig koppie. Maar in de eerste week heeft Manus al gelijk een vogel gevangen. Nog maar 13 weken oud en hij kwam nog niet eens buiten! Er vloog er een koolmeesje naar binnen en voor we het in de gaten hadden was dit een speelobject geworden. De toon is gezet. 

Manus wil graag spelen. Als ik te lang aan het knutselen of aan het werk ben, dan zorgt hij wel dat hij toch de aandacht krijgt.
In november mocht 'ie naar buiten, wel aan een lijntje want in december zou hij pas gecastreerd en gechipt worden. Wát een belevenis! Hij klom meteen al in een boom maar omdat ie aan een lijntje zat, kukelde er net zo hard weer uit. Manus kijkt vooral heel erg veel naar boven, we hoopten dat hij veel muizen gaat verschalken, maar ik ben bang dat het vooral vogeltjes gaan worden.

Dit was ook hilarisch. Zowel Manus als de schapen hadden allemaal een groot vraagteken boven hun hoofd: wat is dát nou voor dier!!!???
Sinds januari mag hij alleen naar buiten.  Hij vindt het wel gezelliger als we meegaan of als Ed aan het werk is, zodat hij gezelschap heeft. 

Bomen klimmen blijft een favoriete bezigheid. 

Zit je nou alweer te scrappen...ik verveeeeeeeeeeel me!Verder heb ik niks meegemaakt...

24 februari 2023

Minialbum workshop variant "blauw"

En tot slot de blauwe versie van het album voor de beurzen-workshops van Scrapfever! Het papier is dubbelzijdig waardoor je niet alleen binnenin eindeloos kan variëren maar ook met de kaften.  Alle materialen die je ziet zitten in het workshoppakketje. 

Omdat niet iedereen stanzen heeft gebruiken we alleen papier en knip en snijmateriaal. Ook met eenvoudige middelen kan je het album naar eigen smaak aankleden en worden ze allemaal anders.

Ook hier twee varianten, een met en een zonder fotos: Verder heb ik niks meegemaakt...

22 februari 2023

minialbums workshop "bruin"

Meer miniboekjes voor de beurzen-workshops van Scrapfever! Hier zie je twee uitwerkingen van de kleurvariant "bruin". Het papier is dubbelzijdig waardoor je niet alleen binnenin eindeloos kan variëren maar ook met de kaften.  Alle materialen die je ziet zitten in het workshoppakketje. 

Omdat niet iedereen stanzen heeft gebruiken we alleen papier en knip en snijmateriaal. Ook met eenvoudige middelen kan je het album naar eigen smaak aankleden en worden ze allemaal anders.
Het 'lichte' boekje: 
En de 'donkere'Verder heb ik niks meegemaakt...

19 februari 2023

Keepsakes box voor Helena

Deze box is voor mijn collega die onlangs een dochtertje kreeg. De basis is een theedoos, waarin tags en spanen doosjes om allerlei herinneringen in te bewaren. Het babietje maakte ik met een malletje en gips.

Verder heb ik niks meegemaakt...