Pagina's

15 maart 2020

Slow Food


Ik kook graag buiten, in de Dutch Oven en dan moet je geen haast hebben. Daarom het het slow food. Dit was op een nazomerdag, overdag regende het een beetje maar tegen etenstijd was het gelukkig lekker weer.


Achtergrondje heb ik gemaakt met een maskt, stampin' up inkt en heel veel water. De grote rozen gestempeld en uitgeknipt terwijl ik op TV naar het laatste nieuws over de Corona crisis keek.  In mijn enorme doos met bloemen vond ik de fluwelen blaadjes en de tekststickertjes zijn van Timmetje Holtz.


Zo, dit recept kan ik niet meer kwijtraken! 


Het is erg lang geleden dat ik nog eens aan een wedstrijdje of uitdaging heb meegedaan. Maar deze stuur ik in voor de "More than Words" challenge van maart. De voorwaarden zijn: vierkante foto en het FOOD als inspiratiewoord. 


Verder heb ik niks meegemaakt...

Ook dit hoort er bij



Niet alleen de leuke wil ik vastleggen, maar ook nare dingen horen bij het leven. De wereld staat op zijn kop vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Ook in Nederland zijn de nodige maatregelen afgekondigd.

Het feit dat deze activiteit niet doorgaat is maar een kleinigheid vergeleken bij mensen die ziek zijn of zelfs overlijden en de impact op het dagelijks leven en werk. Maar dit is wat ik gepland had en daarom is dit het onderwerp van mijn dagboekpagina. 


De techniek is niet zo moeilijk. Je hebt voornamelijk een printer nodig waar je eng papier doorheen kunt gooien... Eerst heb ik met een mask en witte pasta de achtergrond gemaakt. Daarna een afbeelding van het virus opgezocht met behulp van google.  Eerst maak ik dan een "concept"afdruk en leg daarover heen het blad waar de print moet komen. Dit plak ik vast met verwijderbaar plakband en dan gaat het geheel nog een keer door de printer. That's all... 

Verder heb ik niks meegemaakt...

8 maart 2020

3D pen

Van broerlief kreeg ik een 3D-pen voor mijn verjaardag. Vandaag uitgeprobeerd. De nieuwe zaaddozenstans van ECD (is ie al te koop? of al uitverkocht?) leek me leuk om mee te beginnen, ik heb er nog wat andere plaatjes bij gezocht. 




Verder heb ik niks meegemaakt...

1 maart 2020

Maart pagina ECD planner


De eerste dag van de nieuwe maand dus hoog tijd om een maart-voorblad te maken voor mijn album. Ik heb papier uit een kit van DLS gebruikt en wat restjes. De schattige schaapjes heb ik gestanst bij schoonzus.


Omdat ik een vreselijk handschrift heb en groot schrijf, print ik het liefst de teksten en journalling. Ik heb daarvoor al veel gratis gave lettertypes gedownload via www.dafont.com. Deze heet Old typewriter. 


Eind van de maand gaat de klok weer naar zomertijd en hopelijk kunnen we genieten van een heerlijk voorjaar en zomer.  
 

  Verder heb ik niks meegemaakt...